Κορινός - τύμβος Β - Άποψη από ανατολικά.
Μακεδονικός Τάφος Β στο χώρο "Τούμπες" στον Κορινό
Ανασκάφηκε το 1991 από τον αρχαιολόγο Ματθαίο Μπέσιο. Πρόκειται για διθάλαμο «μακεδονικό» τάφο, προσιτό με λαξευτό δρόμο. Ολόκληρο το μνημείο κτίστηκε με πωρόλιθους, που επιχρίστηκαν με κονιάματα. Το θυραίο άνοιγμα της πρόσοψης έφρασσε εξωτερικά σειρά γωνιολίθων και έκλεινε με λίθινη θύρα, που αποκαταστάθηκε στην αρχική της θέση. Ο προθάλαμος του τάφου κοσμείται με γραπτό μαίανδρο και ο θάλαμός του με πολύχρωμη κοσμοφόρο με γεισίποδες, ιωνικό κυμάτιο και φυτική σύνθεση. Η ταφή των νεκρών είχε πραγματοποιηθεί ...

Κορινός - τύμβος Α - Άποψη από ΝΔ
Μακεδονικός Τάφος Α στο χώρο "Τούμπες" στον Κορινό
Πρόκειται για το λεγόμενο «τάφο του Heuzey» που ερευνήθηκε αρχικά το 1861. Βρίσκεται στο άκρο δυτικό τμήμα ενός προϋπάρχοντος ταφικού τύμβου. Περιλαμβάνει κτιστό καμαροσκέπαστο, κατωφερικό δρόμο, καθώς και τρεις χώρους («αυλή», προθάλαμο και θάλαμο) στεγασμένους επίσης με άλλη, ενιαία καμάρα. Το άνοιγμα της πρόσοψης έφρασσε εξωτερικά σειρά γωνιολίθων και έκλεινε με δίφυλλη μαρμάρινη θύρα. Η πρόσοψη του προθαλάμου διαμορφώνει ανωδομή δωρικού ρυθμού. Στο θάλαμο διαμορφώνονταν, σε γωνιακή διάταξη δύο ...