Το μέγαρο
Μέγαρο στο Εμποριό
Μεγάλο, ορθογώνιο μακρόστενο κτίσμα με δώμα και πρόδομο. Έχει μήκος 18,25 μ. και πλάτος που κυμαίνεται από τα 6,40 ως τα 6,85 μ. Τη στέγη στήριζαν δύο ξύλινα υποστυλώματα μεταξύ των παραστάδων και τρία σε ευθύγραμμη διάταξη, κατά τον άξονα του κτηρίου, τοποθετημένα παράκεντρα, πλησιέστερα στον ισχυρό δυτικό τοίχο. Το ίδιο παράκεντρα ήταν τοποθετημένη και η είσοδος με το λίθινο κατώφλι. Το μέγαρο είχε άμεση σχέση με την οχύρωση. Για τη τοιχοποιία του δυτικού ισχυρού τοίχου, που ταυτίζεται με το αμυντικό ...

Ο ναός της Αθηνάς
Ναός Αθηνάς στο Εμποριό
Ορθογώνιο απλό κτήριο, διαστάσεων 10,13 Χ 6,23 μ., με κλειστό αβαθή πρόναο και τετράγωνο σχεδόν σηκό, προσανατολισμού Α-Δ, με είσοδο στα ανατολικά. Η στέγη του ήταν επίπεδη, κατασκευασμένη από ξύλα, καλάμια, φύκια και λάσπη. Μια σειρά από ορθογώνιες λίθινες πλάκες την προστάτευαν περιμετρικά από τους ανέμους. Τέσσερα ξύλινα υποστυλώματα, εκατέρωθεν του βωμού, που βρέθηκαν κατά χώραν, στήριζαν τη στέγη. Η ανομοιογένεια του εδάφους, που παρουσιάζει ιδιαίτερη κλίση προς τα βόρεια, επέβαλε για το ναό ...