ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Αρχαία Κόρινθος, Τ.Κ. 20007, Αρχαία Κόρινθος, Κορινθία (Νομός Κορινθίας)

Email: efakor@culture.gr

Εισιτήρια
Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €4
Ισχύουν για Μουσείο και Αρχαιολογικό Χώρο. Μειωμένο εισιτήριο (4€) για ειδικές κατηγορίες επισκεπτών.
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €4
Ημέρες Ελευθέρας Εισόδου
6 Μαρτίου - Μνήμη Μελίνας Μερκούρη
18 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα Μνημείων
18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
28 Οκτωβρίου
Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1ης Νοεμβρίου έως 31ης Μαρτίου
Πρόσωπα που δικαιούνται μειωμένη είσοδο
Οι συνοδοί γονείς στις εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή ισότιμων Σχολών εκτός της Ευρωπαικής Ένωσης χωρών, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας
Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο
Κάτοχοι Δελτίου ελευθέρας εισόδου
Κάτοχοι ειδικής κάρτας μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ή του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) με την επίδειξη αυτής.
Κάτοχοι της κάρτας πολιτισμού
Οι επίσημοι φιλοξενούμενοι του Ελληνικού Δημοσίου, μετά από έγκριση του Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας.
Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α΄ βάθμιας Β΄ βάθμιας Γ΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών Σχολών.
Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Στρατιωτικών Σχολών ή ισότιμων Σχολών των κρατών-μελών της Ευρωπαικής Ένωσης, καθώς και των Σχολών Ξεναγών με την επίδειξη της φοιτητικής - σπουδαστικής τους Ταυτότητας
Τα μέλη Εταιρειών και Συλλόγων Φίλων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, με την επίδειξη της θεωρημένης κάρτας μέλους.

Ώρες Λειτουργίας

Χειμερινό:
Για το ωράριο λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου από την 01η Νοεμβρίου 2019 και εξής παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου, τηλ. 27410-31207.

Θερινό:
Από 19.04.2019 έως 31.08.2019 : 8:00-20:00
ανοικτά όλες τις μέρες της εβδομάδας.
01η έως 15η Σεπτεμβρίου: 8:00-19:30
16η έως 30η Σεπτεμβρίου: 8:00-19:00
1η έως 15η Οκτωβρίου: 8:00-18:30 και
16η έως 31η Οκτωβρίου: 8:00-18:00.

Kλειστά την Κυριακή του Πάσχα και την Πρωτομαγιά, επίσημες αργίες του Κράτους. Τη Μεγάλη Παρασκευή λειτουργούν 12:00-17:00 και το Μεγάλο Σάββατο 08:30-16:00. O χώρος και το Μουσείο θα είναι ανοιχτά τη Δευτέρα του Πάσχα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, Δεκαπενταύγουστο και 28ης Οκτωβρίου. Ελεύθερη είσοδος: 6/3, 18/4, 18/5, 28/10, τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου, 1η Κυριακή του μήνα από 1/11 έως 31/3

Ημέρες Αργίας
1 Ιανουαρίου