ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΦΩΤΟΘΗΚΗ
 
 
 
  Διοικητικές Πληροφορίες
 
 

Υπηρεσιακή Μονάδα:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών

Αθήνα, Πλάκα (Νομός Αττικής)

Τηλέφωνο: +30 210 3245220
Φαξ: +30 210 3245220
Email: efaath@culture.gr

 
 
Εισιτήρια
Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €4
Ισχύει για τον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών. Εισιτήρια διατίθενται στα εκδοτήρια εισιτηρίων καθώς και στο διαδίκτυο. Από 1η Νοεμβρίου έως και 31 Μαρτίου (01/11–31/03) εκάστου έτους, ισχύει μειωμένη τιμή αποκλειστικά για τα μεμονωμένα εισιτήρια για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €30, Μειωμένο: €-
Η διάρκεια του εισιτηρίου είναι 5 ημέρες. ΠΡΟΣΟΧΗ: Από 1/7/2019 καταργείται η έκδοση των μειωμένων ενιαίων εισιτηρίων. Τα μειωμένα ενιαία εισιτήρια που έχουν εκδοθεί πριν την ημερομηνία αυτή και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, παραμένουν σε ισχύ.
Για την υπηρεσία ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων μέσω διαδικτύου (e-ticketing), επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.etickets.tap.gr/
Ισχύει για: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαία Αγορά Αθηνών - Άρειος Πάγος, Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού, Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Βόρεια κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Κεραμεικός, Νότια Κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Ολυμπιείο, Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Ημέρες Ελευθέρας Εισόδου
6 Μαρτίου - Μνήμη Μελίνας Μερκούρη
18 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα Μνημείων
18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
28 Οκτωβρίου
Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο
Για πληροφορίες σχετικά με την ελεύθερη και μειωμένη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο παρακαλώ πατήστε εδώ
 
  Ώρες Λειτουργίας

Χειμερινό:
08:00-15:00
Τελευταία είσοδος 14:30

Θερινό:
08:00 – 20:00
Τελευταία είσοδος 19:30

Επείγουσα ανακοίνωση: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών σάς ενημερώνει ότι σήμερα, 13.06.2024, οι Αρχαιολογικοί Χώροι αρμοδιότητας μας θα παραμείνουν κλειστοί από τις 12:00 έως τις 17:00, λόγω επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών. Όσοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για το διάστημα 12:00 με 17:00, μπορούν να επισκεφθούν τους χώρους μετά την επαναλειτουργία τους στις 17:00, και κατά το διάστημα 17:00 με 20:00. Συνιστάται στο κοινό η λήψη των απαιτούμενων μέτρων αυτοπροστασίας κατά την επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Ημέρες Αργίας
1 Ιανουαρίου: κλειστά
25 Μαρτίου: κλειστά
1 Μαΐου: κλειστά
Κυριακή του Πάσχα: κλειστά
Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου: κλειστά
26 Δεκεμβρίου: κλειστά
 
  Α.Μ.Ε.Α.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς της Αθήνας διαθέτει δύο εισόδους με ράμπες κατάλληλα διαμορφωμένες για την πρόσβαση ΑμεΑ:
1. Η μία βρίσκεται παραπλεύρως (νότια) της κεντρικής εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, την πύλη της Αθηνάς Αρχηγέτιδας, επί της οδού Διοσκούρων? απέναντι από τη συγκεκριμένη είσοδο βρίσκεται και το εκδοτήριο εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου, επί της οδού Επαμεινώνδα 6. Η προαναφερθείσα ράμπα παρέχει πρόσβαση στο κεντρικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, δηλαδή την εσωτερική αυλή της Ρωμαϊκής Αγοράς, από τη δυτική έως και την ανατολική κιονοστοιχία της.
2. Η δεύτερη ράμπα για ΑμεΑ βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, πλησίον του Ωρολογίου του Ανδρονίκου Κυρρήστου, επί της οδού Πελοπίδα. Παρέχει πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή πέριξ του προαναφερθέντος μνημείου, καθώς και στις τρεις σχετικές ενημερωτικές πινακίδες. Επιπλέον, αμέσως μετά το πέρας της ράμπας ΑμεΑ, οι μη βλέποντες επισκέπτες καταλήγουν μέσω σχετικού επιδαπέδιου οδηγού σε ενημερωτική πινακίδα σε σύστημα Braille, η οποία αφορά το Ωρολόγιο του Ανδρόνικου, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ διατίθενται και σχετικά φυλλάδια σε σύστημα Braille, μαζί με κάτοψη του μνημείου.
Σημειώνεται, ότι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που συνδέονται με τα σωζόμενα κατάλοιπα της Ρωμαϊκής Αγοράς, δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μεταξύ των δύο προσβάσιμων σε ΑμεΑ τμημάτων του αρχαιολογικού χώρου.
Για τους επισκέπτες που επιθυμούν να επισκεφθούν πρώτα ή και μόνον το τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, πλησίον και πέριξ του Ωρολογίου του Ανδρονίκου, σημειώνεται ότι θα πρέπει να προσέλθουν στη συγκεκριμένη είσοδο, έχοντας ήδη προμηθευτεί το εισιτήριό τους είτε ηλεκτρονικά είτε από το εκδοτήριο εισιτηρίων επί της οδού Επαμεινώνδα 6.
Μπορείτε να δείτε την πορεία των επισκεπτών ΑμεΑ στη διεύθυνση: http://theheartofancientathens.gr/wordpress/wp-content/uploads/2019/07/Efaath-Roman-Agora_accessibility.jpg
 
  Εξυπηρέτηση Επισκεπτών
 
 
Δείτε επίσης
Άλλα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στον ίδιο νομό
Αγία Τριάδα Μεγάρων (σημερινό Νέο Μελί)
Ακαδημία Πλάτωνος
Ακρόπολη Αθηνών
Αμφιάρειο στον Ωρωπό
Αρχαία Αγορά Αθηνών - Άρειος Πάγος
Αρχαία Ιερά οδός (Πλατεία Εσταυρωμένου, Σταθμός ΜΕΤΡΟ "Αιγάλεω")
Αρχαίες Παγαί (Αλεποχώρι)
Αρχαίο Φρούριο Αιγοσθένων
Αρχαιολογική Έκθεση στο σταθμό ΜΕΤΡΟ "Ακρόπολις"
Αρχαιολογική Συλλογή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος"