Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Αθήνα, Πλάκα (Νομός Αττικής)

Email: efaath@culture.gr

Εισιτήρια
Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €4
Ισχύει για τον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών. Εισιτήρια διατίθενται στα εκδοτήρια εισιτηρίων καθώς και στο διαδίκτυο. Από 1η Νοεμβρίου έως και 31 Μαρτίου (01/11–31/03) εκάστου έτους, ισχύει μειωμένη τιμή αποκλειστικά για τα μεμονωμένα εισιτήρια για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €30, Μειωμένο: €-
Η διάρκεια του εισιτηρίου είναι 5 ημέρες. ΠΡΟΣΟΧΗ: Από 1/7/2019 καταργείται η έκδοση των μειωμένων ενιαίων εισιτηρίων. Τα μειωμένα ενιαία εισιτήρια που έχουν εκδοθεί πριν την ημερομηνία αυτή και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, παραμένουν σε ισχύ.
Για την υπηρεσία ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων μέσω διαδικτύου (e-ticketing), επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.etickets.tap.gr/
Ισχύει για: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαία Αγορά Αθηνών - Άρειος Πάγος, Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού, Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Βόρεια κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Κεραμεικός, Νότια Κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Ολυμπιείο, Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Ημέρες Ελευθέρας Εισόδου
6 Μαρτίου - Μνήμη Μελίνας Μερκούρη
18 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα Μνημείων
18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
28 Οκτωβρίου
Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο

Ώρες Λειτουργίας

Χειμερινό:
08:00-15:00
Τελευταία είσοδος 14:30

Θερινό:
08:00 – 20:00
Τελευταία είσοδος 19:30

Επείγουσα ανακοίνωση: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών σάς ενημερώνει ότι την Πέμπτη 22.06.2023 η Ρωμαϊκή Αγορά θα κλείσει στις 19:00 για λόγους πραγματοποίησης εκδήλωσης. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ημέρες Αργίας
1 Ιανουαρίου: κλειστά
25 Μαρτίου: κλειστά
1 Μαΐου: κλειστά
Κυριακή του Πάσχα: κλειστά
Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου: κλειστά
26 Δεκεμβρίου: κλειστά

Α.Μ.Ε.Α.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς της Αθήνας διαθέτει δύο εισόδους με ράμπες κατάλληλα διαμορφωμένες για την πρόσβαση ΑμεΑ:
1. Η μία βρίσκεται παραπλεύρως (νότια) της κεντρικής εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, την πύλη της Αθηνάς Αρχηγέτιδας, επί της οδού Διοσκούρων? απέναντι από τη συγκεκριμένη είσοδο βρίσκεται και το εκδοτήριο εισιτηρίων του αρχαιολογικού χώρου, επί της οδού Επαμεινώνδα 6. Η προαναφερθείσα ράμπα παρέχει πρόσβαση στο κεντρικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, δηλαδή την εσωτερική αυλή της Ρωμαϊκής Αγοράς, από τη δυτική έως και την ανατολική κιονοστοιχία της.
2. Η δεύτερη ράμπα για ΑμεΑ βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, πλησίον του Ωρολογίου του Ανδρονίκου Κυρρήστου, επί της οδού Πελοπίδα. Παρέχει πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή πέριξ του προαναφερθέντος μνημείου, καθώς και στις τρεις σχετικές ενημερωτικές πινακίδες. Επιπλέον, αμέσως μετά το πέρας της ράμπας ΑμεΑ, οι μη βλέποντες επισκέπτες καταλήγουν μέσω σχετικού επιδαπέδιου οδηγού σε ενημερωτική πινακίδα σε σύστημα Braille, η οποία αφορά το Ωρολόγιο του Ανδρόνικου, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ διατίθενται και σχετικά φυλλάδια σε σύστημα Braille, μαζί με κάτοψη του μνημείου.
Σημειώνεται, ότι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών που συνδέονται με τα σωζόμενα κατάλοιπα της Ρωμαϊκής Αγοράς, δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μεταξύ των δύο προσβάσιμων σε ΑμεΑ τμημάτων του αρχαιολογικού χώρου.
Για τους επισκέπτες που επιθυμούν να επισκεφθούν πρώτα ή και μόνον το τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, πλησίον και πέριξ του Ωρολογίου του Ανδρονίκου, σημειώνεται ότι θα πρέπει να προσέλθουν στη συγκεκριμένη είσοδο, έχοντας ήδη προμηθευτεί το εισιτήριό τους είτε ηλεκτρονικά είτε από το εκδοτήριο εισιτηρίων επί της οδού Επαμεινώνδα 6.

Εξυπηρέτηση Επισκεπτών

Άλλα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στον ίδιο νομό