Λαύριο, Υπόγειες Διαδρομές
(Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2004)

Bιντεοεγκατάσταση της Μαριάννας Στραπατσάκη "Λαύριο, Yπόγειες διαδρομές".
Η βιντεοεγκατάσταση της Μαριάννας Στραπατσάκη Λαύριο, υπόγειες διαδρομές, έργο εμπνευσμένο από τα μεταλλεία του Λαυρίου, εκτέθηκε στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο 2004. Επεξηγηματικά πανό με πληροφορίες για το Λαύριο και τη σχέση του με τη νομισματοκοπία της αρχαίας Αθήνας συνέδεαν τη λειτουργία των μεταλλείων με τη σύγχρονη καλλιτεχνική ερμηνεία.

Η Μαριάννα Στραπατσάκη είναι από τους πρώτους Έλληνες καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν συστηματικά με τη βιντεοτέχνη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έχοντας παρουσιάσει βιντεοεγκαταστάσεις σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πηγή έμπνευσης για πολλές σειρές έργων της υπήρξε το πολιτιστικό παρελθόν της Ελλάδας, είτε σαν εικαστική προσλαμβάνουσα είτε σαν ιστορική διαδρομή και κοινωνική διαδικασία.