Τα εκατό χρόνια των ανασκαφών της Γαλλικής Σχολής Αθηνών στη Θάσο

Αφίσα της περιοδικής έκθεσης
Η έκθεση είχε ως στόχο να παρουσιάσει το πολύπλευρο έργο που επιτελείται από τη Γαλλική Σχολή Αθηνών εδώ και 100 χρόνια στο νησί της Θάσου.

Περιλάμβανε πλούσιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό και παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία της αρχαιολογικής έρευνας του νησιού. Το φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό οργανώθηκε σε θεματικές ενότητες που παρουσίαζαν συνοπτικά τη δραστηριότητα της Γαλλικής Σχολής, τους σημαντικούς ερευνητές που έδρασαν στο νησί, καθώς και το πλούσιο συγγραφικό έργο που αποτέλεσε καρπό των ερευνών μιας εκατονταετηρίδας. Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκαν οι έρευνες σε σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικές θέσεις της Θάσου, όπως στα τείχη και την Ακρόπολη, την Αγορά και το μνημειακό κέντρο, τα ιερά (Αρτεμίσιο, Διονύσιο, Θεσμοφόριο, Ηράκλειο), τις συνοικίες της πόλης, τη νεκρόπολη, καθώς και τα εργαστήρια κεραμικής, τα λατομεία και τα ορυχεία που βρίσκονται στην ύπαιθρο χώρα.

Όψη της έκθεσης