Ειδώλιο. Ένας μικρόκοσμος από πηλό

Άποψη της έκθεσης
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έκθεση για την κοροπλαστική παραγωγή στην Ελλάδα: 670 επιλεγμένα πήλινα ειδώλια που χρονολογούνται από την αρχαιότερη νεολιθική (7η χιλιετία π.Χ.) μέχρι την ύστερη αρχαιότητα (4ος αι. μ.Χ.), προέρχονται από ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τα περισσότερα «συστήνονται» για πρώτη φορά στο κοινό. Στόχος είναι η πολυδιάστατη παρουσίαση του θέματος, σχολιάζοντας πτυχές της τεχνικής, της χρήσης, της λειτουργίας και των συμβολισμών των ειδωλίων, αλλά και του οικονομικού, κοινωνικού και ιδεολογικού πλαισίου μέσα στο οποίο αυτά δημιουργήθηκαν.

Στο πλαίσιο της έκθεσης και κατά τη διάρκειά της θα λειτουργούν εκπαιδευτικά προγράμματα και οργανωμένες ξεναγήσεις.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 Απριλίου 2017 – 30 Απριλίου 2018

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου: www.amth.gr