Μορφές και Διάλογοι: Αρχαία αγγειογραφία και σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες

Αφίσα έκθεσης
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την έκθεση «Μορφές και Διάλογοι. Αρχαία αγγειογραφία και σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες» του Ισπανού καλλιτέχνη Miguel Angel Vazguez Vera. Ο Vera είναι ένας σύγχρονος ζωγράφος, που αναγνωρίζει τη δυναμική της αρχαίας ελληνικής τέχνης και εκμεταλλεύεται στο έργο του τη δυνατότητα της ελληνικής αγγειογραφίας να αποτελέσει μία κοινή συμβολική γλώσσα επικοινωνίας για τον σύγχρονο άνθρωπο. Στην έκθεση εκτίθενται πενήντα ένα σχέδια του Ισπανού ζωγράφου, που αναπαράγουν τις παραστάσεις ισάριθμων αρχαίων αγγείων της συλλογής του ΑΜΘ και συνοδεύονται από είκοσι από αυτά, τρία αναδιπλούμενα βιβλία ζωγραφικών σχεδίων, τα οποία αποτελούν τη σπουδή της μορφής όπως απεικονίζεται στα αρχαία αγγεία, και εξήντα μία πρωτότυπες δημιουργίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου: www.amth.gr