Τα καλύτερα του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος (ΠΛΙ)

Στη δύση του 20ού αιώνα, το 1999, η συγκυρία θέλησε να συμπληρώνονται 25 χρόνια λειτουργίας του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος (ΠΛΙ). Ο εορτασμός της επετείου των 25 χρόνων, σε συνδυασμό με την ανατολή της νέας χιλιετίας, γέννησε την ιδέα να εκτεθούν στη νέα έκθεση του Λαογραφικού Μουσείου Ναυπλίου "Τα καλύτερα του ΠΛΙ", με στόχο να παρουσιαστεί το εύρος και η ποικιλία των μουσειακών του συλλογών, που σήμερα πλέον έχουν ξεπεράσει τα 25.000 αντικείμενα, από 22 διαφορετικές κατηγορίες. Ο επισκέπτης δε θ' ανακαλύψει κάποια υπολανθάνουσα μουσειολογική άποψη. Επιλέχθηκαν "Tα Καλύτερα του ΠΛΙ" με κύριο κριτήριο αυτό που θεωρούν πολύτιμο όλοι οι άνθρωποι που φροντίζουν τις συλλογές του.

Ενότητες της Έκθεσης

Φορεσιές, Κοσμήματα, Κεντήματα, Δαντέλες, Υφαντική, Έπιπλα, Σκεύη, Χάρτες, Παιχνίδια, Μόδα, Όπλα, Πίνακες, Χαρακτικά, Αργυριχρυσοχοΐα, Φιλελληνικά.

Ωράριo:
Χειμερινό: Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2010: