Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Ώρες λειτουργίας
  Ώρες Λειτουργίας

Χειμερινό:
Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2010:

Μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου (Νοέμβριος), η έκθεση παραμένει κλειστή για 20-30 ημέρες προκειμένου να γίνουν οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά (τεκμηρίωση-αρχείο-εισαγωγές-προγράμματα)

Υποδομές Α.Μ.Ε.Α.
  Α.Μ.Ε.Α.
Προς το παρόν δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης για ΑΜΕΑ.

Πρόσβαση
  Πρόσβαση στο Μουσείο
Το Μουσείο απέχει 500 περίπου μέτρα απότο σταθμό ΚΤΕΛ Αργοστολίου και 300 μέτρα από το λιμάνι, 100 μέτρα από την κεντρική πλατεία. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλεως του Αργοστολίου και η πρόσβαση γίνεται είτε με τα πόδια είτε με ταξί από τα παραπάνω σημεία.

Πωλητήριο
  Πωλητήριο
Καρτ-ποστάλ (ασπρόμαυρες και έγχρωμες με αντικείμενα του Μουσείου ή από το φωτογραφικό αρχείο), βιβλία (εκδόσεις του Μουσείου).

Ενδεικτική βιβλιογραφία
Έκκλησις υπέρ Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου και απολογισμός του έτους 1966, Αθήνα 1967
Τουμασάτος Η., "Η προσπάθεια διάσωσης της ιστορικής μνήμης για έναν οριστικά χαμένο κόσμο. Η περίπτωση του Κοργιαλενείου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου", ημερίδα με θέμα: Τα Περιφερειακά Λαογραφικά Μουσεία και Ιδιωτικές Συλλογές μπροστά στο 2004, Πάτρα 200
Κοσμετάτου Ε., Σύντομος οδηγός του Κοργιαλενείου Ιστορικού και Λαογραφικου Μουσείου Αργοστολίου, Αργοστόλι 2003

Εξυπηρέτηση Επισκεπτών

Άλλα μουσεία στον ίδιο νομό