Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Εισιτήρια
Ελεύθερη είσοδος
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €0, Μειωμένο: €0

Πρόσβαση στο Μνημείο
Βρίσκεται στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας, 12 χλμ. βόρεια της Φιλιππιάδας, στη δυτική πλευρά της εθνικής οδού όπου υπάρχει και σχετική πινακίδα σήμανσης. Στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού υπάρχει χώρος στάθμευσης. Η πρόσβαση στη βραχοσκεπή απαιτεί ανάβαση σε ανώμαλο έδαφος 200 μ. περίπου, καθώς δεν υπάρχει διαμορφωμένο μονοπάτι. Ο χώρος είναι περιφραγμένος.

Higgs, E.S., Some recent Old Stone Age discoveries in Epirus, Αρχαιολογικό Δελτίο, Χρονικά, 21 1966
G. N. Bailey, C. Gamble, H. Higgs, Asprochaliko and Kastritsa: Further investigations of Palaiolithic settlement and economy in Epirus, Proceedings of the Prehistoric Society 49 1983, 15-42
Bailey, G.N. et al., Palaeolithic investigations in Epirus: The results of the first seasons’s excavations at Klithi,1983 1984, 7-22
Huxtable, J et al., Thermoluminescence dates and a new analysis of the early Mousterian from Asprochaliko, Current Anthropology, 33, 1 1992, 108-114
Ε. Σ. Παπακωνσταντίνου, Η Μέση Παλαιολιθική τεχνολογία στο Ασπροχάλικο: Παρουσίαση της "μεθόδου του Ασπροχάλικου", στο Άνθρωπος και Σπηλαιοπεριβάλλον., Αθήνα 1998

Άλλα Μνημεία και Μουσεία στον ίδιο νομό
Δημοτικό Σχολείο στην Κυψέλη Αίγινας