Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Ώρες Λειτουργίας

Χειμερινό:
Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2010:

Πρόσβαση στο Μνημείο
Με αυτοκίνητο. Άβατο για τις γυναίκες, οι οποίες μπορούν να επισκέπτονται το ναό που έχει οικοδομηθεί στη νότια μάνδρα της μονής.

Ορλάνδος Α., "Η Πόρτα-Παναγιά της Θεσσαλίας", ΑΒΜΕ Α' (1935), 5-40
Χατζη-Γερασίμου ιερομονάχου Δουσικιώτη, "Ανέκδοτο εγκώμιο (1826) του αγίου Βησσαρίωνος, μητροπολίτη Λαρίσης και κτίτορα της Μονής Δουσίκου. Προσωπογραφικά και χρονολογικά αγίου Βησσαρίωνος", Τρικαλινά 7 (1987), 1-40
Σοφιανός Δ., "Το συνοδικό γράμμα (1381, Νοέμ. ) του μητροπολίτη Λαρίσης Νείλου υπέρ της μονής Θεοτόκου των Μεγάλων Πυλών (Πόρτα-Παναγιάς)", Τρικαλινά 10 (1990), 1-31
Γουλούλης Σ., "Η 'δίδυμη' μονή Πόρτα-Παναγιάς και Δούσικου, Μεγάλων Πυλών", Ιστορικογεωγραφικά 5 (1995), 94
Παπαζήσης Τ.Δ., "Ναοί της επαρχίας Τρικάλων που τοιχογραφήθηκαν επί επισκόπου Τρίκκης Κωνσταντίου Α΄ (1739-1765)", Τρικαλινά 15 (1995), 140-170
Σοφιανός Δ., Ο Άγιος Βησσαρίων Μητροπολίτης Λαρίσης (1527-1540) και κτίτορας της Μονής Δουσίκου, Αθήνα 1992
Βογιατζής Σ., Συμβολή στην ιστορία της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής της κεντρικής Ελλάδος κατά τον 16ο αι. Οι μονές του Αγίου Βησσαρίωνος (Δούσικο) και Οσίου Νικάνορος (Ζάβορδα), Αθήνα 2000

Εξυπηρέτηση Επισκεπτών

Άλλα Μνημεία και Μουσεία στον ίδιο νομό