«Ηρακλής, Ήρως Διαχρονικός και Αιώνιος»

Το πανό της Έκθεσης
Το Νομισματικό Μουσείο, υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου διοργάνωσε περιοδική έκθεση με τίτλο «Ηρακλής, Ήρως Διαχρονικός και Αιώνιος». Η έκθεση παρουσιάζεται στη μεγάλη αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων, στο β’ όροφο του Ιλίου Μελάθρου, στη βιβλιοθήκη του Ερρίκου Σλήμαν και εγκαινιάστηκε στις 28 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2019.

Ο Ηρακλής «απή΅αντος και αγήραος», θεός και αθάνατος, ΅ας καλεί σε ένα ταξίδι στους αιώνες και στους τόπους που δη΅ιούργησαν και συνο΅ίλησαν ΅ε το ΅ύθο του. Οδηγός ΅ας οι τριακόσιες σαράντα έξι αρχαιότητες και οι δεκαεννέα σύγχρονες εικαστικές δη΅ιουργίες, ε΅πνευσ΅ένες από το βίο και τα έργα ενός θεϊκού ήρωα.

Ελένη Νάκη