Μόνιμες εκθέσεις

Έκθεση Μουσείου Χανίων
Η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων περιλαμβάνει αντικείμενα που δίνουν μία διαχρονική εικόνα της πολιτισμικής ιστορίας του Νομού Χανίων από τη νεολιθική εποχή έως και τα χρόνια της ρωμαιοκρατίας.
Τα ευρήματα παρουσιάζονται κατά ανασκαφικά σύνολα και κατά θεματικές ενότητες. Στις συλλογές περιλαμβάνονται ευρήματα μινωικών και ιστορικών χρόνων από την πόλη των Χανίων και άλλες περιοχές του νομού, ευρήματα από σπήλαια και από ταφές της γεωμετρικής περιόδου, νομίσματα, κοσμήματα, ...

Έκθεση Συλλογής Κων/νου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη
Η συλλογή Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη παραχωρήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων το έτος 2000.
Στην αίθουσα του ορόφου εκτίθεται αξιόλογος αριθμός αντικειμένων της Συλλογής, που χρονολογούνται από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 3ο αι. μ.Χ.

Περιοδικές εκθέσεις

BΑΤΗ ΤΙΜΕ! Σώμα – Νερό – Διάλογοι
Περιοδική Έκθεση «BΑΤΗ ΤΙΜΕ! Σώμα – Νερό – Διάλογοι» - BΑΤΗ ΤΙΜΕ! Body – Water – Dialogues
(Από 23 Μαΐου 2022 έως 5 Σεπτεμβρίου 2022)

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων υποδέχεται την περιοδική έκθεση με τίτλο «BΑΤΗ ΤΙΜΕ! Σώμα – Νερό – Διάλογοι», η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού-Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.
Η έκθεση πραγματοποιείται πάνω στην ιδέα και σε συνεργασία με το Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου (MuCEM | Μασσαλία), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Μέσα από ...