Μόνιμες εκθέσεις

Έκθεση Μουσείου Χανίων
Η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων στεγάζεται στο καθολικό της ενετικής μονής του Αγίου Φραγκίσκου και περιλαμβάνει αντικείμενα που δίνουν μία διαχρονική εικόνα της πολιτισμικής ιστορίας του Νομού Χανίων από τη νεολιθική εποχή έως και τα χρόνια της ρωμαιοκρατίας.
Τα ευρήματα παρουσιάζονται κατά ανασκαφικά σύνολα και κατά θεματικές ενότητες. Στις συλλογές περιλαμβάνονται ευρήματα μινωικών και ιστορικών χρόνων από την πόλη των Χανίων και άλλες περιοχές του νομού, ευρήματα από σπήλαια ...

Έκθεση Συλλογής Κων/νου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη
Η συλλογή Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη παραχωρήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων το έτος 2000.
Καταλαμβάνει τρεις μικρές αίθουσες στη βορειοανατολική πλευρά του ναού του Αγίου Φραγκίσκου, όπου στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. Από το σύνολο της Συλλογής εκτίθεται περίπου το ένα τρίτο, με περισσότερα τα ευρήματα κρητικής προέλευσης. Η παρουσίαση των εξαιρετικής τέχνης και ενδιαφέροντος εκθεμάτων, ακολουθεί χρονολογική σειρά από το τέλος της 4ης χιλιετίας π.Χ. - έως ...