Μόνιμες εκθέσεις

Ειδώλιο χορεύτριας
Κινέζικη Πτέρυγα Γρηγορίου Μάνου
Η Κινέζικη Πτέρυγα Γρηγορίου Μάνου καταλαμβάνει τις επτά αίθουσες της Ανατολικής Πτέρυγας του A' ορόφου του Μουσείου, όπου παρουσιάζεται τμήμα της κινέζικης συλλογής. Οι πρώτες τέσσερις Αίθουσες ακολουθούν χρονολογική διάταξη, ενώ οι επόμενες τρείς έχουν θεματική διάταξη, επιτρέποντας την εμβάθυνση σε ορισμένους, ιδιαίτερους, τομείς της Κινέζικης Τέχνης, όπως η μικροτεχνία, η ζωγραφική και οι πορσελάνες εξαγωγής.
Η κινέζικη συλλογή του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης περιλαμβάνει έργα κεραμεικής, ...

Ξυλογραφία Ομπάν Τατέγιε
Συλλογή ιαπωνικής τέχνης
Η ιαπωνική συλλογή του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης περιλαμβάνει περίπου 6.200 αντικείμενα, από τα οποία τα περισσότερα χρονολογούνται από το 14ο ως το 19ο μ.Χ. αιώνα. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν οπλισμό και ορειχάλκινα αντικείμενα των Σαμουράι, ξυλογραφίες και ζωγραφικά έργα διάσημων Ιαπώνων καλλιτεχνών, κεραμικά έργα και πορσελάνες, ξυλόγλυπτα, μουσικά όργανα, διακοσμητικά αντικείμενα, ινρό και νετσουκέ, μάσκες του θεάτρου “ΝΟ”, κουτιά για γράψιμο (Suzuribaco), σκεύη από λάκα, ζωγραφισμένα Makemono ...

Πτέρυγα Νικολάου Χατζηβασιλείου και Ιαπωνική Πτέρυγα
Η πτέρυγα Ν. Χατζηβασιλείου αναπτύσσεται στις τέσσερις πρώτες αίθουσες της Δυτικής Πτέρυγας του Α' ορόφου του Μουσείου και οφείλει το όνομά της στο δωρητή. Οι υπόλοιπες τρεις αίθουσες της πτέρυγας περιλαμβάνουν εκθέματα ιαπωνικής ζωγραφικής.
Η πρώτη Αίθουσα είναι αφιερωμένη στην τέχνη της Ινδίας από τον 2ο έως και τον 19ο αιώνα και εκτίθενται έργα που έχουν άμεση σχέση με τις τρεις κυρίαρχες θρησκείες, τον Βουδδισμό, τον Ινδουισμό και τον Τζαϊνισμό. Στη δεύτερη Αίθουσα παρουσιάζονται λίθινα ...