Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

.
Εισιτήρια
Ολόκληρο: €Είσοδος ελεύθερη

Ώρες Λειτουργίας

Το ωράριο του μοναστηριού της Νέας Μονής Χίου είναι τον χειμώνα 09:00 έως 13:00 και 16:00 έως 17.30 και το καλοκαίρι 09.00 έως 13.00 και 17.00 έως 20:00.

Α.Μ.Ε.Α.
Η πρόσβαση στον αύλειο χώρο της Νέας Μονής είναι δυνατή για τα ΑΜΕΑ. Η περιήγηση εντός της μονής γίνεται με ειδικές διαδρομές (ράμπες) που έχουν τοποθετηθεί στο λιθόστρωτο και καθιστούν δυνατή την πρόσβαση για τα ΑΜΕΑ στο Καθολικό και στον Μουσειακό Χώρο της Τράπεζας.

Πρόσβαση στο Μνημείο
Ι.Χ., ταξί

Πωλητήριο
Βιβλία, οδηγός της Μονής στα ελληνικά, φάκελος του εκπαιδευτικού προγράμματος "Ένα αυτοκρατορικό μοναστήρι" στα αγγλικά, με τίτλο "Nea Moni on Chios", κάρτες και βιντεοκασέτες.

Ενδεικτική Βιβλιογραφία
Βογιατζής Σ., "Νεώτερα στοιχεία για την οικοδομική ιστορία του Καθολικού της Νέας Μονής Χίου", ΔΧΑΕ 1Δ' (1987-1988), 157-171
Μπούρας Χ., Η Νέα Μονή Χίου: ιστορία - αρχιτεκτονική, Αθήνα 1981
Μουρίκης Ντ., Τα ψηφιδωτά της Νέας Μονής της Χίου, Αθήνα 1985