Administrative Information

Velvento (Prefecture of Kozani)

Email: 17eba@culture.gr

Tickets
Free admission

Suggestive Bibliography
Θαβώρης Α.Ι., "Το Βελβεντό. Η ιστορία του ονόματος της κωμοπόλεως και η ετυμολογία του", Μακεδονικά 6 (1964-65), 173-195
Ζανδές Α., "Το Βελβεντό", Μακεδονική Ζωή 48 (1970), 9-15
Τσιγαρίδας Ε., Λοβέρδου-Τσιγαρίδα Α., "Αρχαιολογικές έρευνες στο Βελβεντό Κοζάνης", Μακεδονικά 22 (1982), 308-328
Δημόπουλος Β., "Βελβεντό: ιστορία-παιδεία-εκπαίδευση", Δυτικομακεδονικά Γράμματα Γ΄ (1992), 95-119
Τζινίκου-Κακούλη A., Βελβεντό. Εκκλησιαστικά μνημεία 16ου αι., Θεσσαλονίκη 1976
Σαββοπούλου-Κατσίκη Ξ., "Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες του Βελβεντού" στο Πρακτικά Συνεδρίου: Βελβεντό: χθες-σήμερα-αύριο, Βελβεντό 1993, Θεσσαλονίκη 1993, 158-179
Λοβέρδου-Τσιγαρίδα Α., "Εικόνες από το Βελβεντό Κοζάνης" στο Πρακτικά Συνεδρίου: Βελβεντό: χθες-σήμερα-αύριο, Βελβεντό 1993, Θεσσαλονίκη 1993, 130-141
Κίσσας Σ., "Μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής Βελβεντού" στο Πρακτικά Συνεδρίου: Βελβεντό: χθες-σήμερα-αύριο, Βελβεντό 1993, Θεσσαλονίκη 1993, 147-157

Other museums and archaeological sites in the same prefecture
Aiani Archaeological Museum