Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών

Περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος, Αθήνα (Νομός Αττικής), Αθήνα (Νομός Αττικής)

Email: efaath@culture.gr, gepka@culture.gr

Εισιτήρια
Το Τετράγωνο Περιστύλιο και το Γυμνάσιο ανοικτοί, διαρκώς επισκέψιμοι χώροι. H Iερά Οικία προσβάσιμη με ειδική άδεια
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €0, Μειωμένο: €0
Ελεύθερη είσοδος
Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο
Για πληροφορίες σχετικά με την ελεύθερη και μειωμένη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο παρακαλώ πατήστε εδώ

Ώρες Λειτουργίας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας" (ΦΕΚ 5138/5.11.2021) σάς ενημερώνουμε ότι η είσοδος στους ανοικτούς (υπαίθριους) αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία γίνεται ως εξής: Α. Ανοικτοί αρχαιολογικοί χώροι Οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου απόσταση μεταξύ των παρευρισκόμενων και να φορούν προστατευτική μάσκα όπου παρατηρείται συνωστισμός. Στις επισκέψεις ομάδων με ξεναγό θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και τα προβλεπόμενα μέτρα, να γίνεται χρήση ασύρματης ξενάγησης και να αποφεύγεται η χρήση κοινόχρηστων συσκευών (tablets, ακουστικά κ.λπ.).

Α.Μ.Ε.Α.
Στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος υπάρχει ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ σε σημείο θέασης του μνημείου της Παλαίστρας. Στο κεκλιμμένο επίπεδο οδηγεί μονοπάτι από την κεντρική είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου επί των οδών Δράκοντος και Τριπόλεως

Πρόσβαση στον Αρχαιολογικό Χώρο
Πρόσβαση με ΜΜΜ: Λεωφορείο αρ. 51 (ΟΜΟΝΟΙΑ - ΣΤΑΘ. ΥΠΕΡ. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ), αφετηρία Ομόνοια (οδός Μενάνδρου), αποβίβαση στάση «Κρατύλου»

Εξυπηρέτηση Επισκεπτών

Άλλα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στον ίδιο νομό