Σαββάκης Μιχαήλ (1863-1942)
Από τους σημαντικότερους μηχανικούς της Κρήτης, που εργάσθηκε κυρίως στα Χανιά. Γεννήθηκε στο Ροδάκινο ή στα Σελλιά Ρεθύμνου. Σπούδασε πολιτικός και μηχανολόγος μηχανικός στη Γάνδη του Βελγίου, όπου σε ατύχημα στο μάθημα της σιδηροδρομικής έχασε το ένα του πόδι. Το 1892 προσλήφθηκε από την τουρκική κυβέρνηση και ασχολήθηκε με τη μελέτη δημόσιων και ιδιωτικών έργων σε όλη την Κρήτη. Για το ζήλο και τη δραστηριότητά του τιμήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση με το μετάλλιο των τεχνών. Με την απελευθέρωση της Κρήτης κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, τόσο ως δημόσιος υπάλληλος αλλά και ως ιδιώτης, χωρίς να διστάσει επανειλημμένα να παραιτηθεί, πολύ συχνά δημοσιογραφώντας για την επικράτηση των απόψεών του σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα του νησιού, το σχέδιο πόλεως των Χανίων και τη διατήρηση των τειχών της παλαιάς πόλης. Έργα του είναι τα περισσότερα κτίσματα της εποχής του, το σχέδιο της νέας πόλης των Χανίων, η γέφυρα του Αλικιανού, η Αλμυρούπολη, η εκκλησία του Αγίου Λουκά, δρόμοι, υδραγωγεία και άλλα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε πολύ φτωχός στο γηροκομείο της πόλης, όπου και πέθανε. Η οικονομική ανακούφιση του Σαββάκη την περίοδο αυτή στάθηκε και η κυριότερη αφορμή για τη δημιουργία του Ταμείου των Μηχανικών στο Νομό Χανίων.
Σακάιντα Κακιεμόν
Σικελιανός Άγγελος (1884-1951)