Σαββάκης Μιχαήλ (1863-1942)
Σακάιντα Κακιεμόν
Σλουτζιάρης Γεώργιος "Γραμματικός" (17ος αι.)
Σταυροθόλιο
Στέφανος Δουσάν
  Στραβοένογλου Μόσχος και Φράγγος (17ος αι.)
Σημαντικές προσωπικότητες της εποχής τους με εμπορικές δραστηριότητες στις παραδουνάβιες περιοχές. Ο Μόσχος Στραβοένογλου, το 1640, ανακαίνισε το καθολικό της μονής Ρεντίνας, σύμφωνα με τη σχετική λιθανάγλυφη κτητορική επιγραφή. Δεύτερη επιγραφή, που βρίσκεται επάνω από τη δυτική θύρα του καθολικού της μονής, αναφέρει τους Φράγγο και Μόσχο Στραβοένογλου ως χορηγούς της αγιογράφησης του κυρίως ναού (1662). Στη δεύτερη επιγραφή το όνομα του Μόσχου προστέθηκε εκ των υστέρων, αφού είχε πεθάνει, και πριν από το έτος 1640. Παράσταση και των δύο κτητόρων, που εικονίζονται να κρατούν το ομοίωμα του καθολικού της μονής, βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία του καθολικού, πάνω από την είσοδο της κρύπτης-οστεοφυλακίου, στην οποία ίσως είχαν ενταφιασθεί οι ίδιοι. Σύμφωνα με την παράδοση, έργο δικό τους θεωρείται και η ανοικοδόμηση των Λουτρών Σμοκόβου, καθώς και μετοχίων της μονής των Ταξιαρχών, Παπα-Θεονά και Κατάχλωρου. Η οικογένεια Στραβοένογλου ή Στραβογγίνη φαίνεται ότι κυριαρχούσε στην τοπική κοινωνία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη συχνότητα αναφοράς του ονόματος (αποτελεί περίπου το 1/4) στην πρόθεση με τα ονόματα των αφιερωτών της μονής Ρεντίνας.
Συμεών
Σχολάριος Δωρόθεος