Σαββάκης Μιχαήλ (1863-1942)
Σακάιντα Κακιεμόν
Σικελιανός Άγγελος (1884-1951)
  Σινάν Πασάς (Koca Mimar Sinan, 1490-1588)
Ο πιο ονομαστός αυλικός αρχιτέκτονας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, κατά την περίοδο των σουλτάνων Σουλεϊμάν Α΄ και Σελίμ Β΄. Ήταν γιος χριστιανών γονέων από την Καισαρεία της Καππαδοκίας. Σε ηλικία 14 ετών αρπάχθηκε από τους Τούρκους και εξισλαμίσθηκε. Ο Σινάν εκπόνησε μεγάλο αριθμό σχεδίων, την εκτέλεση των οποίων διηύθυνε ο ίδιος προσωπικά. Σχεδίασε και οικοδόμησε εβδομήντα εννέα τζαμιά, μεταξύ των οποίων το τζαμί του Οσμάν Σαχ στα Τρίκαλα, το μοναδικό του έργο που σώζεται σε ελληνικό έδαφος. Τα σπουδαιότερα έργα του είναι τα τζαμιά του Σεχζαντέ και του Σουλεϊμάν Α΄ στην Κωνσταντινούπολη και το τζαμί του Σελίμ Β΄ στην Αδριανούπολη. Στην Κωνσταντινούπολη είχε και την ευθύνη για την ύδρευση, την αποχέτευση και τη συντήρηση των κρατικών κτηρίων.
Σκόπας
Σλήμαν Ερρίκος (Schliemann, Heinrich, 1822-1890)