Σαββάκης Μιχαήλ (1863-1942)
Σακάιντα Κακιεμόν
Σινάν Πασάς (Koca Mimar Sinan, 1490-1588)
Σκόπας
Σλήμαν Ερρίκος (Schliemann, Heinrich, 1822-1890)
  Σλουτζιάρης Γεώργιος "Γραμματικός" (17ος αι.)
Μέλος της αρχοντικής οικογένειας Σλουτζιάρη, που καταγόταν από το Βλάσι. Μαζί με τη γυναίκα του Στάμω και το γιο τους Κωνσταντίνο χρηματοδότησαν την ανέγερση και αγιογράφηση (1644) του καθολικού της μονής Βλασίου, προικίζοντάς την ταυτόχρονα με μεγάλη περιουσία. Ο Γεώργιος, ο οποίος εικονίζεται εκεί μαζί με το γιο του Κωνσταντίνο, επονομαζόταν «Γραμματικός». Η ίδια οικογένεια χρηματοδότησε την αγιογράφηση του ναού του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Οξυάς (1641). Οι Γεώργιος και Κωνσταντίνος εικονίζονται ως αφιερωτές και στο νάρθηκα του καθολικού της μονής Batckovo Βουλγαρίας (1643), για τον οποίο κατέβαλαν επίσης τα έξοδα της τοιχογράφησης, όπως και για την τράπεζα της ίδιας μονής. Η παράσταση αυτή αποτελεί άμεση επιβεβαίωση των διεθνών δραστηριοτήτων της οικογένειας, η οποία θα είχε -εκτός των άλλων- οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή της Φιλιππούπολης, όπου υπήρχε εύρωστη ελληνική παροικία. Μέλη της οικογένειας Σλουτζιάρη κατέλαβαν, διαδοχικά, αρχοντικά αξιώματα στις παραδουνάβιες ηγεμονίες και στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και συνέχισαν το έργο του Γεωργίου.
Σταυροθόλιο
Στέφανος Δουσάν