Παιώνιος (β΄ μισό 5ου αι. π.Χ.)
Παπα-Κοσμάς ο εκ Μυροκόβου (19ος αι.)
Πραξιτέλης (4ος αι. π.Χ.)
Πρίγκηπας του Βαφειού
Πύρρος
  Πύρρων ο Ηλείος (365-275 π.Χ.)
Φιλόσοφος, ιδρυτής της διδασκαλίας του σκεπτικισμού. Καταγόταν από την Ήλιδα και ήταν γιος του Πιστοκράτη. Προερχόταν από φτωχή οικογένεια και σε νεαρή ηλικία, για να εξασφαλίζει το εισόδημά του εργάσθηκε ως ζωγράφος, μάλιστα ένα έργο του κοσμούσε το γυμνάσιο της Ήλιδας. Έλαβε φιλοσοφική μόρφωση κοντά στο Βρύσωνα και στον Ανάξαρχο από τα Άβδηρα, μαζί με τον οποίο λέγεται ότι ακολούθησε τον Μ. Αλέξανδρο στην εκστρατεία του στις Ινδίες. Η φιλοσοφία του ονομάσθηκε «πυρρωνισμός» και δόγμα της ήταν η άρνηση της γνώσης και η αμφιβολία για όλα, καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε αλήθεια ούτε ψεύδος. Η διδασκαλία του δεν καταγράφηκε από τον ίδιο σε κανένα έργο αλλά έγινε γνωστή από τα συγγράμματα των μαθητών του. Χρίσθηκε αρχιερέας και χάρη σε αυτόν ψηφίσθηκε ειδικός νόμος, που απάλλασσε τους φιλοσόφους από κάθε φορολογία. Ο Παυσανίας είδε τον ανδριάντα του στην Ήλιδα, στην προς την αγορά πλευρά της Διπλής-Κερκυραϊκής στοάς, και αναφέρει ότι ο τάφος του βρισκόταν στην Πέτρα, προάστειο της πόλης (6.24.5).