Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

.
Εισιτήρια
Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €4
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €30, Μειωμένο: €15
ΠΡΟΣΟΧΗ: Από 1/7/2019 καταργείται η έκδοση των μειωμένων ενιαίων εισιτηρίων. Τα μειωμένα ενιαία εισιτήρια που έχουν εκδοθεί πριν την ημερομηνία αυτή και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, παραμένουν σε ισχύ.

Ώρες Λειτουργίας

Tο ωράριο από 1 Νοεμβρίου 2020 διαμορφώνεται ως εξής: 08:00 - 17:00 (τελευταία είσοδος: 16:40) Τα μουσεία όλης της χώρας εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού Covid-19. Επιτρέπεται η επίσκεψη στον υπόστυλο χώρο της Στοάς Αττάλου. Ο μέγιστος αριθμός ομάδων ξεναγούμενων που δύνανται να βρίσκονται στον χώρο ταυτόχρονα, ορίζονται σε δύο. Ο χρόνος παραμονής κάθε ομάδας ξεναγούμενων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τη μισή ώρα.

Επείγουσα ανακοίνωση: Την Τετάρτη 24/5/2023 από τις 13:00 έως τις 20:00? μ.μ. ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Αρχαίας Αγοράς θα παραμείνουν κλειστά.

Α.Μ.Ε.Α.
Το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς στη Στοά Αττάλου είναι προσβάσιμο για επισκέπτες με αναπηρικά αμαξίδια. Για την πρόσβαση στον όροφο με χρήση ανελκυστήρα, οι επισκέπτες με αμαξίδια μπορούν να απευθύνονται τους αρχαιοφύλακες.

Στο Μουσείο Αρχαίας Αγοράς (Στοά Αττάλου -Πληροφορίες) διατίθενται απτικές κατόψεις και ενημερωτικά φυλλάδια στην γραφή Braille στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα σε επισκέπτες με προβλήματα όρασης.

Δείτε τις πληροφορίες του χώρου

Τραυλός Ι., Πολεοδομική εξέλιξις των Αθηνών, Αθήνα 1961 (1)/1993 (2)
Παπαχατζής Ν., Παυσανίου Ελλάδος περιήγησις: Αττικά, Αθήνα 1974
Camp II J. Mck, The Athenian Agora. A guide to the Εxcavation and Μuseum 1990
Σαραγά Ν., Μουσείο Αρχαίας Αγοράς. Σύντομο ιστορικό και περιήγηση, Αρχαιολογικοί Περίπατοι γύρω από την Ακρόπολη αρ. 5, Αθήνα 2004

Άλλα Μνημεία και Μουσεία στον ίδιο νομό
Ακαδημία Αθηνών