Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €Είσοδος ελεύθερη, Μειωμένο: €0

Ώρες Λειτουργίας

Θερινό:

Πρόσβαση στο Μνημείο
Ο επισκέπτης που θα αποφασίσει να έρθει στο χώρο της ανασκαφής, μπορεί να ακολουθήσει δύο δρομολόγια, είτε μέσω Διδυμοτείχου (33,5 χλμ), είτε μέσω Ορεστιάδας (30,6 χλμ.).

Στην πρώτη περίπτωση θα βγει από το Διδυμότειχο και θα ακολουθήσει τον επαρχιακό δρόμο προς Κυπρίνο. Αφού περάσει τα χωριά Ελληνοχώρι, Μάνη, Ευγενικό, Ελαφοχώρι και Δάφνη θα συναντήσει το χωριό Λάδη. Σε απόσταση 5χλμ. από τη Λάδη θα στρίψει δεξιά προς το χωριό Χελιδόνα και θα συνεχίσει προς το χωριό Μικρή Δοξιπάρα. Σε απόσταση 800μ. από τη Χελιδόνα θα δει στα αριστερά το εκκλησάκι του Κοσμά του Αιτωλού και την πινακίδα που δείχνει το δρόμο προς το χώρο της ανασκαφής. Στην ανασκαφή οδηγεί δρομος μήκους 1,7 χλμ, ο οποίος ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα

Αν έρθει από Ορεστιάδα, θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή προς το χωριό Βάλτος. Βγαίνοντας από την πόλη θα συναντήσει τα χωριά Ν.Πύργος, Λεπτή, Νεοχώρι και στο χωριό Βάλτος θα στρίψει αριστερά προς Χανδρά, Μεγάλη Δοξιπάρα, Μικρή Δοξιπάρα. Όταν φτάσει στη Μικρή Δοξιπάρα θα ακολουθήσει την πινακίδα προς Χελιδόνα. Σε απόσταση 1,7 χλμ θα βρεί το εκκλησάκι του Κοσμά του Αιτωλού και την πινακίδα που οδηγεί στο χώρο της ανασκαφής μετά από διαδρομή 1,7 χλμ.

Άλλα Μνημεία και Μουσεία στον ίδιο νομό
Αρχαία Εγνατία