Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

21ης Ιουνίου 77 & Α. Καμπάνη 1, Τ.Κ. 611 00 Κιλκίς, Κιλκίς, Πολύκαστρο (Νομός Κιλκίς)

Email: efakil@culture.gr

Ώρες Λειτουργίας

Ο χώρος παραμένει κλειστός. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες για την ωρίμανση του έργου αποκατάστασής του.

N. Todorov - B. Nedkov, Turski izvori za balgarskata istorija, Sofia, Serija XV-XVI 1966
Β. Δημητριάδης, Φορολογικές κατηγορίες των χωριών της Θεσσαλονίκης κατά την Τουρκοκρατία, Μακεδονικά 20 1980
V. Kravari, Villes et villages de Macedoine occidentale, Paris 1989
Βασιλειάδης, Δικαιος, Ιστορία του Πολυκάστρου. Ιστορική επισκόπηση. Λαογραφική καταγραφή. Κοινωνικές δραστηριότητες, επιμ. κειμένων, Γ. Εχέδωρος, Πολύκαστρο 2000
Ε. Ι. Kanetaki, The still existing ottoman hamams in the greek territory, METU Journal of the Faculty of Architecture, METU Journal of the Faculty of Architecture 2004
9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, Έκθεση Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία Νομού Κιλκίς, Θεσσαλονίκη 2004
Ε. Ι. Κανετάκη, Οθωμανικά λουτρά στον Ελλαδικό χώρο, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Αθήνα 2004
Αιμ. Στεφανίδου, Τα χαμάμ στην Ελλάδα: τύποι και εξέλιξή τους, Στο Βέλος του Χρόνου. Τιμητικός Τόμος για τον ακαδημαϊκό-καθηγητή Γεώργιο Π. Λάββα, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας, Θεσσαλονίκη 2004
Δ. Μακροπούλου, Τοπογραφικά Νομού Κιλκίς, ΑΕΜΘ 16, 2002, Θεσσαλονίκη 2004
H. Yeni, Demography and Settlement …, Ankara 2006