Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Εισιτήρια

Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €0, Μειωμένο: €0

Ώρες Λειτουργίας

Ανοικτό όλο το 24ώρο

Ανοικτό όλο το 24ώρο Ανακοίνωση για την Πανσέληνο (22.08.2021): Ο Αρχαιολογικός Χώρος των Δυτικών Λόφων Ακροπόλεως (Λόφοι Νυμφών- Μουσών- Πνύκας) θα παραμείνει σήμερα κλειστός, λόγω των τρέχοντων περιορισμών εισόδου σε δάση και άλση.

Α.Μ.Ε.Α.
Ο αρχαιολογικός χώρος των λόφων Μουσών (Φιλοπάππου), Πνύκας, Νυμφών (Δυτικοί Λόφοι) είναι προσβάσιμος για επισκέπτες με αναπηρικά αμαξίδια (με τη βοήθεια συνοδού) από την κεντρική είσοδο (είσοδος Λουμπαρδιάρη) έως την Πνύκα. Η πρόσβαση προς το Μνημείο του Φιλοπάππου είναι εφικτή έως το μέσον περίπου της διαδρομής, μέσω των λιθόστρωτων Πικιώνη, έως τη θέση «Θηλειά» στο λόφο Μουσών (Φιλοπάππου).

Στο φυλάκιο της κεντρικής εισόδου του αρχαιολογικού χώρου διατίθενται απτικές κατόψεις και ενημερωτικά φυλλάδια στην γραφή Braille στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα σε επισκέπτες με προβλήματα όρασης.
Παράλληλα, ο ιστότοπος www.theheartofancientathens.gr που προβάλλει τους Αρχαιολογικούς Χώρους που έχουν λάβει το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι πλήρως προσβάσιμος σε τυφλούς και σε άτομα με μερική όραση μέσω ακουστικής περιήγησης στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική,

Πρόσβαση στον Αρχαιολογικό Χώρο
Αυτοκίνητο, ηλεκτρικός, μετρό, λεωφορείο