Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Email: efacha@culture.gr

Ώρες Λειτουργίας

Ο αρχαιολογικός χώρος είναι διαρκώς επισκέψιμος.

Πρόσβαση στον Αρχαιολογικό Χώρο
Επίγεια πρόσβαση μέσω του Ε 4 από το Λουτρό Σφακίων και του φαραγγιού της Σαμαριάς. Με πλοίο από Χώρα Σφακίων ή την Παλαιόχωρα Σελίνου.

Ενδεικτική Βιβλιογραφία
Θεοφανείδης Β., "Επιβίωσις του διπλού πελέκεως ως θρησκευτικού συμβόλου (ανάγλυφον διπλού πελέκεως εκ Τάρρας)", ΑΕ Β΄ (1953-54), 216-224
Weinberg G., "Excavation at Tarrha", Hesperia 29 (1960), 90-108
Weinberg G., "The Glass from Tarrha", Hesperia 29 (1960), 109-117
Τζεδάκης Ι., "Χρονικά", ΑΔ 25, Β2 (1970), 473
Τζεδάκης Ι., "Χρονικά", ΑΔ 26, Β2 (1971), 511
Guarducci Μ., Inscriptiones Creticae, II, Ρώμη 1939, 305-309
Νινιού-Κινδελή Β., Τζανακάκη Κ., "Κεραμική με ιδιαιτερότητες από την περιοχή της Ομοσπονδίας των Ορείων" στο Πρακτικά της ΣΤ΄ Συνάντησης για την Ελληνιστική Κεραμική (πρακτικά υπό έκδοση), Βόλος 2000
Τζανακάκη Κ., "Ομάδες κεραμικής από το νεκροταφείο της αρχαίας Τάρρας" στο Πρακτικά της Ε΄ Επιστημονικής Συνάντησης για την Ελληνιστική Κεραμική (Χανιά Απρίλιος 1997), Αθήνα 2000, 17-24
Στεφανάκης Μ., "Πολυρρήνια, Όρειοι και Κάνδανος. Μια νομισματική σχέση του δεύτερου μισού του τρίτου αιώνα π.Χ.", στο Πεπραγμένα του Η΄ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου, τ. Α3, Ηράκλειο 2000, 249-261

Άλλα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στον ίδιο νομό
Αζοϊρές Στύλου στον Αποκόρωνα