Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Email: efapeth@culture.gr

Επισκεφτείτε την σελίδα του αρχαιολογικού χώρου

Ώρες Λειτουργίας

Θερινό:
O χώρος θα είναι επισκέψιμος τον Απρίλιο τις ακόλουθες ημέρες : 1,3,4,5,6,7,8,10,11,12,13,14,15,17,18,19,20,21,22,24,25,26,27,28,29 κατά τις ώρες 8:30-15:30.
Τον Μάιο, ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από τις 8:30-15:30, εκτός από τις 5 Μαϊου (Επίσημη αργία Πάσχα),14, 21 και 28 Μαϊου.
Τη Μέγάλη Παρασκευή (3 Μαίου) θα είναι ανοικτός από 12:00-17:00.

Ενδεικτική Βιβλιογραφία
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., Ταφικός τύμβος στον Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης: νέα ανασκαφικά στοιχεία, Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη, 6 1995
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., Οι ταφικοί τύμβοι της περιοχής Αγ. Αθανασίου Θεσσαλονίκης (1992-1997): έρευνα και προοπτικές, To Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη 10Α 1997
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., Ταφικός τύμβος στον Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης: η ολοκλήρωση της έρευνας, Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη, 7 1997
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., Άγιος Αθανάσιος 1994. Το χρονικό μιας αποκάλυψης, ΑΕΜΘ 8, 1994, Θεσσαλονίκη 1998, 231-240
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., «...λάρνακ’ ες αργυρέην...», ΜΥΡΤΟΣ, Μελέτες στη μνήμη της Ιουλίας Βοκοτοπούλου 2000, 543-575
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., Μακεδονικοί τάφοι στον Φοίνικα και στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης. Συμβολή στη μελέτη της εικονογραφίας των ταφικών μνημείων της Μακεδονίας, Αθήνα 2005
Τσιμπίδου-Αυλωνίτη, Μ., Άγιος Αθανάσιος, Μακεδονικός τάφος ΙΙΙ. Ο οπλισμός του ευγενούς νεκρού. ΝΑΜΑΤΑ, Τιμητικός Τόμος για τον Καθηγητή Δ. Παντερμαλή, Θεσσαλονίκη 2011, 351-363

Άλλα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στον ίδιο νομό
Αγρέπαυλη στη θέση Παλαιόκαστρο Ωραικάστρου Θεσσαλονίκης