Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Εισιτήρια
Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: €4
Ισχύει για τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Κεραμεικού.
Εισιτήρια διατίθενται στα εκδοτήρια εισιτηρίων καθώς και στο διαδίκτυο.
Από 1η Νοεμβρίου έως και 31 Μαρτίου (01/11–31/03) εκάστου έτους, ισχύει μειωμένη τιμή αποκλειστικά για τα μεμονωμένα εισιτήρια για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €30, Μειωμένο: €-
Η διάρκεια του εισιτηρίου είναι 5 ημέρες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Από 1/7/2019 καταργείται η έκδοση των μειωμένων ενιαίων εισιτηρίων. Τα μειωμένα ενιαία εισιτήρια που έχουν εκδοθεί πριν την ημερομηνία αυτή και δεν έχουν ί, παραμένουν σε ισχύ.
Για την υπηρεσία ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων μέσω διαδικτύου (e-ticketing), επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.etickets.tap.gr/
Ισχύει για: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαία Αγορά Αθηνών - Άρειος Πάγος, Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού, Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Βόρεια κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Νότια Κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Ολυμπιείο, Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Ημέρες Ελευθέρας Εισόδου
6 Μαρτίου - Μνήμη Μελίνας Μερκούρη
18 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα Μνημείων
18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
28 Οκτωβρίου
Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1ης Νοεμβρίου έως 31ης Μαρτίου
Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο

Ώρες Λειτουργίας

Χειμερινό:
08:00-15:00
Τελευταία είσοδος 14:30

Από την 16η Ιανουαρίου 2023 το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου διαμορφώνεται ως ακολούθως:
08:00 – 15:00

Θερινό:
08:00 – 19:00
Τελευταία είσοδος 18:30

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου διαμορφώνεται, λόγω σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, ως ακολούθως:
1η έως 15η Σεπτεμβρίου 08:00 – 19:30,
Τελευταία είσοδος 19:10
16η έως 30η Σεπτεμβρίου 08:00 – 19:00,
Τελευταία είσοδος 18:40
1η έως 15η Οκτωβρίου 08:00 – 18.30
Τελευταία είσοδος 18:10 και
16η έως 30η Οκτωβρίου 08:00 – 18:00
Τελευταία είσοδος 17:40

Επείγουσα ανακοίνωση: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών σάς ενημερώνει ότι στις 6.02.2023 οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ημέρες Αργίας
1 Ιανουαρίου: κλειστός
25 Μαρτίου: κλειστός
1 Μαΐου: κλειστός
Κυριακή του Πάσχα: κλειστός
Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου: κλειστός
26 Δεκεμβρίου: κλεστός

Α.Μ.Ε.Α.
Ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού είναι προσβάσιμος στο μεγαλύτερο τμήμα του για επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες και αναπηρικά αμαξίδια (με τη βοήθεια συνοδού), μέσω της κεντρικής εισόδου στην οδό Ερμού 148.
Το Μουσείο του Κεραμεικού είναι πλήρως προσβάσιμο για επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες και αναπηρικά αμαξίδια. Παρέχεται WC για τα εμποδιζόμενα άτομα. Μπορείτε να δείτε την πορεία των επισκεπτών ΑμεΑ στη διεύθυνση: http://theheartofancientathens.gr/wordpress/wp-content/uploads/2019/07/efaath_Kerameikos_accessibility.jpg
Στο εκδοτήριο – πωλητήριο, στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, διατίθενται απτικές κατόψεις και ενημερωτικά φυλλάδια στην γραφή Braille στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα σε επισκέπτες με προβλήματα όρασης.
Παράλληλα, ο ιστότοπος: www.theheartofancientathens.gr που προβάλλει τους Αρχαιολογικούς Χώρους που έχουν λάβει το Σήμα της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι πλήρως προσβάσιμος σε τυφλούς και σε άτομα με μερική όραση μέσω ακουστικής περιήγησης στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα.

Πρόσβαση στον Αρχαιολογικό Χώρο
Για τους πεζούς ο χώρος βρίσκεται στην κατάληξη του πεζοδρόμου της οδού Ερμού προς την οδό Πειραιώς. Με Μετρό και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο εξυπηρετεί ο σταθμός "Θησείο". Με ΙΧ στάθμευση είναι δυνατή μόνον στην περιοχή του Γκαζιού (Πειραιώς).

Πωλητήριο
Το πωλητήριο διαθέτει ποικιλία πωλητέων ειδών τόσο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων όσο και τρίτων εκδοτών (βιβλία, πολύπτυχα, εκμαγεία κ.ά).

Richter G.M.A., Korai. Archaic Greek Maidens, London 1968
Λαμπρόπουλος Β.Ν., Κεραμικά, τεχνολογία, διάβρωση και συντήρηση, Αθήνα 1996