Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Υπαίθριοι χώροι. Ανοικτοί συνεχώς.

Wace A.J.B., Thompson M.S., Droop J.P., "The Menelaion", BSA 15 (1908-09), 108-157
Catling H.W., "Excavations at the Menelaion, Sparta 1973-1976", JHS 97, AR (1977), 24-42
Catling H.W., "Η Aγγλική Aρχαιολογική Σχολή Aθηνών στη Σπάρτη", Λακωνικαί Σπουδαί 8 (1986), 189-204
Catling H.W., "New Excavations at the Menelaion, Sparta" in Neue Forsshungen in griechischen Heiligtuemern: Internationales Symposion in Olympia vom 10. bis 12. Oktober 1974 anlaesslich der Hundertjahrfeier der Abteilung Athen und der Deutschen Ausgrabungeb in Olympia , Deutsches Archaeologisches Institut 1976, 77-90
Tomlinson R.A., The Menelaion and Spartan architecture, στον τόμο ΦIΛOΛAKΩN, Lakonian Studies in honour of Hector Catling, Οξφόρδη 1992, 247-256
Barber R.L.N., The origins of the Mycenaean Palace, στον τόμο ΦIΛOΛAKΩN, Lakonian Studies in honour of Hector Catling, Οξφόρδη 1992, 11-23
Cavanagh W., Crowel J., Catling R.W.V. & Shipley G., The Laconia Survey, vol. II, Oxford, Northampton 1996, 401-406

Άλλα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στον ίδιο νομό
Ακρόπολη Σπάρτης