Ικτίνος (5ος αι. π.Χ.)
Ιμάρι
Ίσις
Ιωακείμ
Ιωάννης Άγγελος Κομνηνός Δούκας
  Ιωάννης Ούρεσης Άγγελος Κομνηνός Δούκας ο Παλαιολόγος
Ο Ιωάννης Ούρεσης Άγγελος Κομνηνός Δούκας ο Παλαιολόγος, ήταν γιος του Σέρβου ηγεμόνος της Θεσσαλίας και Ηπείρου, με έδρα τα Τρίκαλα, Συμεών Ούρεση Παλαιολόγου και της Θωμαΐδος, κόρης του δεσπότη της Ηπείρου Ιωάννη Β΄Ορσίνη. Υπήρξε ο τελευταίος γόνος της ένδοξης σερβικής οικογένειας των Νεμανιδών (Nemanija). Από το 1370 διαδέχτηκε τον πατέρα του, o οποίος τον είχε αναγορεύσει συμβασιλέα το 1359/60 σε ηλικία δέκα ετών. Γνωρίστηκε με τον Αθανάσιο τον Μετεωρίτη και το 1373, αφού παρέδωσε την εξουσία στον Αλέξιο Άγγελο Φιλανθρωπινό, τερματίζοντας έτσι τη σερβοκρατία στη Θεσσαλία, εγκαταστάθηκε στο Μεγάλο Μετέωρο, όπου σε ηλικία είκοσι-δύο ετών εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Ιωάσαφ. Ο Αθανάσιος, ενόσω ζούσε ακόμα, τον όρισε διάδοχό του. Ο Ιωάσαφ, ο οποίος θεωρείται ο δεύτερος κτήτορας της μονής του Μεγάλου Μετεώρου, προσέδωσε μεγάλο κύρος σ΄αυτή και εφάρμοσε ένα φιλόδοξο οικοδομικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποίησε χάρη στη συγκέντρωση μεγάλων δωρεών. Ανάμεσα στους χορηγούς συγκαταλέγεται και η αδελφή του Μαρία Παλαιολογίνα, σύζυγος του δεσπότη των Ιωαννίνων Θωμά Πρελιούμποβιτς. Στην οικοδομική δραστηριότητα της εποχής του εντάσσεται και η ανέγερση, το 1387/8, του καθολικού (ιερό Βήμα του σημερινού καθολικού ). Ο Ιωάσαφ πέθανε πιθανότατα γύρω στα 1422/23.
Ιωάννης Στρατηγόπουλος
Ιωάννης Τσιμισκής