Ικτίνος (5ος αι. π.Χ.)
Ιμάρι
Ιωάννης Ούρεσης Άγγελος Κομνηνός Δούκας ο Παλαιολόγος
Ιωάννης Στρατηγόπουλος
Ιωάννης Τσιμισκής
  Ιωάννης (17ος αι.)
Ζωγράφος, που υπογράφει με τον τύπο «χειρ Ιωάννου ζωγράφου». Το 1662, αγιογράφησε τον κυρίως ναό του καθολικού της μονής Ρεντίνας, σύμφωνα με τη σχετική επιγραφή. Δεύτερη επιγραφή, πάνω από τη θύρα που οδηγεί στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου, αναφέρει πως ο ίδιος ζωγράφος, δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, το 1676, αγιογράφησε και τον εσωνάρθηκα του καθολικού της μονής. Ο Ιωάννης και το συνεργείο του, σύμφωνα με τη σχετική επιγραφή, φιλοτέχνησαν και τις εικόνες του τέμπλου στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην κοινότητα της Ρεντίνας. Στον ίδιο θα μπορούσαν να αποδοθούν οι τοιχογραφίες και οι εικόνες του τέμπλου στο παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου, που βρίσκεται δίπλα στο ναό του Αγίου Γεωργίου, στο κέντρο της ίδιας κοινότητας. Ο Ιωάννης δεν φαίνεται ότι εργάσθηκε άλλη φορά στην περιοχή των Αγράφων αλλά αργότερα ζωγράφισε τις τοιχογραφίες της μονής Ξενιάς στους Κοκκωτούς Αλμυρού Μαγνησίας, ενώ στον ίδιο ή στο συνεργείο του αποδίδονται, από ορισμένους μελετητές, οι τοιχογραφίες του κατεστραμμένου σήμερα καθολικού της μονής Μεταμόρφωσης της Ζαγοράς (1666).
Ιωαννίκιος
Ιωάσαφ