Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Τ.Κ. 59031, Βεργίνα (Νομός Ημαθίας)

Email: efahma@culture.gr

Επισκεφτείτε την σελίδα του αρχαιολογικού χώρου

Εισιτήρια
Από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους ισχύει μειωμένη τιμή για όλους τους επισκέπτες (αφορά το μεμονωμένο εισιτήριο). Τα επισκέψιμα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών εντάσσονται στο μεμονωμένο εισιτήριο του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών. Το εισιτήριο αυτό περιλαμβάνει δυνατότητα επίσκεψης του Κεντρικού Μουσειακού Κτηρίου, των Βασιλικών Τάφων-Έκθεσης Θησαυρών, της Νεκρόπολης-Βασιλικής Συστάδας των Τημενιδών, του Αρχαίου Θεάτρου, του Ανακτόρου Αιγών και του Ναού Αγίου Δημητρίου Παλατιτσίων. Για επιπλέον πληροφορίες παρακαλούμε ανατρέξτε στην εγγραφή του Μουσείου βασιλικών τάφων Αιγών.
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €17, Μειωμένο: €-
Mόνο για το διάστημα από 1ης Απριλίου έως 31η Οκτωβρίου εκάστου έτους, εκδίδεται ενιαίο εισιτήριο διάρκειας πέντε (5) ημερών. Το εισιτήριο αυτό προσωρινά δεν διατίθεται κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο 2023. Παρακαλούμε ανατρέξτε επίσης στον ιστότοπο www.aigai.gr
Ισχύει για: Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, Αρχαιολογικός Χώρος Αιγών, Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, Μουσείο βασιλικών τάφων Αιγών

Ώρες Λειτουργίας

Χειμερινό:
Τετάρτη-Δευτέρα : 09:00-17:00, Τρίτη κλειστά. Επισκέψιμο στο χώρο είναι μόνο το αρχαίο θέατρο.

Θερινό:
Aπό το Σάββατο, 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου 2023
Τετάρτη-Δευτέρα : 08:00 - 20:00, Τρίτη : 12:00 - 20:00.

Για πληροφορίες σχετικά με το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών παρακαλούμε ανατρέξτε στη σχετική σελίδα του παρόντος ιστότοπου.

το ωράριο από 1η Σεπτεμβρίου 2023 διαμορφώνεται, λόγω σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, ως ακολούθως: 1η έως 15η Σεπτεμβρίου 08:00-19:30, 16η έως 30η Σεπτεμβρίου 08:00-19:00, 1η έως 15η Οκτωβρίου 08:00-18:30 και 16η έως 31η Οκτωβρίου 08:00-18:00. Σχετικά με τα επισκέψιμα μνημεία του χώρου παρακαλούμε ανατρέξτε στις πληροφορίες του ιστότοπου : https://www.aigai.gr/arxaiologikos-xoros-aigon

Ημέρες Αργίας
1 Ιανουαρίου: κλειστό
Θεοφάνεια: 09:00 - 17:00
Καθαρά Δευτέρα: 09:00 - 17:00
25 Μαρτίου: κλειστό
Μ.Παρασκευή: 12:00 - 17:00
Μ. Σάββατο: 08:30 - 15:30
1 Μαΐου: κλειστό
Κυριακή του Πάσχα: κλειστό
Δευτέρα του Πάσχα: 08:00 - 20:00
Αγίου Πνεύματος: 12:00 - 20:00
15 Αυγούστου: 08:00 - 20:00
28 Οκτωβρίου: 08:00 - 18:30
Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου: κλειστό
26 Δεκεμβρίου: κλειστό

Πρόσβαση στον Αρχαιολογικό Χώρο
Η Βεργίνα βρίσκεται 8 χλμ. νοτιοανατολικά της Βέροιας. Υπάρχει τακτική συγκοινωνία Βεργίνας-Βέροιας. Η Βέροια συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη οδικώς και σιδηροδρομικώς με πυκνά και τακτικά δρομολόγια (ΚΤΕΛ και ΟΣΕ). Επίσης υπάρχει απευθείας σύνδεση της Βέροιας με Αθήνα.

Πωλητήριο
Βιβλία, κάρτες, διαφάνειες, αντίγραφα, κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα κλπ.