Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Εισιτήρια
Ολόκληρο: €20, Μειωμένο: €10
Ισχύει για τον αρχαιολογικό χώρο Ακρόπολης και Κλιτύων.
Εισιτήρια διατίθενται στα εκδοτήρια εισιτηρίων καθώς και στο διαδίκτυο.
Από 1η Νοεμβρίου έως και 31 Μαρτίου (01/11–31/03) εκάστου έτους, ισχύει μειωμένη τιμή αποκλειστικά για τα μεμονωμένα εισιτήρια για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €30, Μειωμένο: €-
Η διάρκεια του εισιτηρίου είναι 5 ημέρες.
Από 1/7/2019 καταργείται η έκδοση των μειωμένων ενιαίων εισιτηρίων. Τα μειωμένα ενιαία εισιτήρια που έχουν εκδοθεί πριν την ημερομηνία αυτή και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, παραμένουν σε ισχύ.
Για την υπηρεσία ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων μέσω διαδικτύου (e-ticketing) για τον αρχαιολογικό χώρο Ακρόπολης και Κλιτύων, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.etickets.tap.gr
Επισημαίνεται ωστόσο ότι η είσοδος του χώρου επί της οδού Θεωρίας θα παραμείνει κλειστή.
Ισχύει για: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαία Αγορά Αθηνών - Άρειος Πάγος, Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού, Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Βόρεια κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Κεραμεικός, Νότια Κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Ολυμπιείο, Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Ημέρες Ελευθέρας Εισόδου
6 Μαρτίου - Μνήμη Μελίνας Μερκούρη
18 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα Μνημείων
18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
28 Οκτωβρίου
Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο

Ώρες Λειτουργίας

Χειμερινό:
08:00 – 18:30
Τελευταία είσοδος 18:00

Θερινό:
08:00 – 20:00 Τελευταία είσοδος 19:30

Επείγουσα ανακοίνωση: Σάς ενημερώνουμε ότι την ημέρα διεξαγωγής των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών, Κυριακή 15/10/2023, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακρόπολης και των Κλιτύων θα λειτουργήσει έως τις 17:00.

Ημέρες Αργίας
1 Ιανουαρίου: κλειστός
25 Μαρτίου: κλειστός
1 Μαΐου: κλειστός
Κυριακή του Πάσχα: κλειστός
Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου: κλειστός
26 Δεκεμβρίου: κλειστός

Α.Μ.Ε.Α.
Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Νότιας κλιτύος Ακροπόλεως είναι προσβάσιμος για επισκέπτες με αναπηρικά αμαξίδια (με τη βοήθεια συνοδού) μέσω της κεντρικής εισόδου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Θρασύλλου. Ο επισκέπτης ακολουθεί την κεντρική πορεία των επισκεπτών κατευθυνόμενος αρχικά προς τα δυτικά και στη συνέχεια προς τα βόρεια έχοντας τη δυνατότητα να δει αρχικά τον χώρο με τα αρχιτεκτονικά λείψανα του Ιερού του Διονύσου Ελευθερέως. Στη συνέχεια κατευθύνεται προς τα ανατολικά βλέποντας από κοντά το Κοίλον και τη Σκηνή του θεάτρου του Διονύσου Ελευθερέως.

Στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου διατίθενται απτικές κατόψεις και ενημερωτικά φυλλάδια στην γραφή Braille στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα σε επισκέπτες με προβλήματα όρασης.
Παράλληλα, ο ιστότοπος www.theheartofancientathens.gr που προβάλλει τους Αρχαιολογικούς Χώρους που έχουν λάβει το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι πλήρως προσβάσιμος σε τυφλούς και σε άτομα με μερική όραση μέσω ακουστικής περιήγησης στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα.
Τουαλέτες για ΑμεΑ υπάρχουν έξω από την είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου Νότιας Κλιτύος Ακροπόλεως, στο Κέντρο Πληροφόρησης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 18-20) , που βρίσκεται 50μ. ανατολικά της εισόδου της Ν. Κλιτύος.

Πρόσβαση στον Αρχαιολογικό Χώρο
ΜΕΤΡΟ (σταθμός Ακρόπολη) και στη συνέχεια από τον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου (είσοδος Ν. Κλιτύος). Η ΕΦΑΠΑ ενημερώνει τον επισκέπτη του Αρχαιολογικού Χώρου Ακροπόλεως που επιθυμεί να επισκεφτεί την Νότια Κλιτύ Ακροπόλεως τα εξής:
Μετά την έξοδο από την Πύλη Beule, ειδική σήμανση καθοδηγεί τον επισκέπτη να κατευθυνθεί προς τα νότια, στα αριστερά του, και ακολουθώντας το μονοπάτι ανόδου προς την Ακρόπολη θα βρεθεί στην Νότια έξοδο του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης και στην είσοδο της Νότιας Κλιτύος.
Επισημαίνεται ότι το εισιτήριο «Ακροπόλεως και Κλιτύων» χρησιμοποιείται μόνο μία φορά και σε περίπτωση εξόδου είτε από την Ακρόπολη είτε από την Νότια Κλιτύ, ο επισκέπτης δεν μπορεί να εισέλθει ξανά σε κανέναν Χώρο με το ίδιο εισιτήριο.

Σάς γνωρίζουμε ότι, λόγω εκτάκτων τεχνικών εργασιών, από 2/7 έως και 4/7/2019 η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο Νότιας Κλιτύος – Διονυσιακού Θεάτρου θα γίνεται από τη δευτερεύουσα είσοδο, επί της οδού Δ. Αρεοπαγίτου, έναντι του Μουσείου Ακρόπολης.
Για την αποφυγή καθυστερήσεων συνιστάται στους επισκέπτες της Ακρόπολης να χρησιμοποιούν την κεντρική είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου Ακρόπολης, στη Δυτική Κλιτύ.

Πωλητήριο
Το Πωλητήριο του Αρχαιολογικού Χώρου παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Πλάτων Ν., "Εργασίαι διαμορφώσεως Ασκληπιείου", Β1' Χρονικά, ΑΔ 18 (1963), σσ. 18-22
Καλλιγάς Π.Γ., "Εργασίαι τακτοποιήσεως και διαμορφώσεως του Ιερού Διονύσου Ελευθερέως της Νοτίου Κλιτύος Ακροπόλεως (1961-1962)", Β1' Χρονικά, ΑΔ 18 (1963), σσ. 12-18
Πλάτων Ν., "ΙΙ. Εργασίαι διαμορφώσεως και τακτοποιήσεως του αρχαιολογικού χώρου Ακροπόλεως", Β1' Χρονικά, ΑΔ 19 (1964), σ. 21-37
Τραυλός Ι., Πολεοδομική εξέλιξις των Αθηνών, Αθήνα 1961 (1)/1993 (2)
Travlos I., Pictorial Dictionary of Ancient Athens, London 1971