Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Ευρωπός, Κιλκίς (Νομός Κιλκίς)

Email: efakil@culture.gr

Εισιτήρια
Ολόκληρο: €3, Μειωμένο: €2
ο αρχαιολογικός χώρος Ευρωπού σπουδαίας αρχαίας πόλης της μακεδονικής Βοττιαίας, στην εύφορη λεκάνη του πλατύρροου Αξιού ποταμού και γενέτειρα του Σελεύκου Α' Νικάτορα, βασιλέα μιας αυτοκρατορίας και ιδρυτή της θρυλικής δυναστείας των Σελευκιδών, ασφαλής και ανανεωμένος με το νεοσύστατο κέντρο αρχαίας Ευρωπού, μετά την σταδιακή άρση των μέτρων προστασίας από τον covid-19- επαναλειτουργεί από 18 Μαίου κ.ε.

Ώρες Λειτουργίας

Θερινό:
καθημερινά (εκτός Τρίτης και επισήμων αργιών), ώρες 08.00 έως 16.00

Ενδεικτική Βιβλιογραφία
Σαββοπούλου, Θ., Ευρωπός, πόλις Μακεδονίας, από Ευρωπού του Μακεδόνος και Ωρειθυίας της Κέκροπος, το Εθνικό Ευρωπαίος, Αρχαιολογία και Τέχνες, 64 1997, 79-82
Σαββοπούλου, Θ., Αρχαιολογική περιήγηση στο Ν. Κιλκίς. Από τα προϊστορικά μέχρι τα παλαιοχριστιανικά χρόνια 1998
Σαββοπούλου, Θ. & Γιαννάκης, Γ., Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου. Ευρωπού. Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση, Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη, 22 2008, 461- 468

Εξυπηρέτηση Επισκεπτών

Άλλα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στον ίδιο νομό