Δαίδαλος
Δάκαρης Σωτήρης
  Δαμιανός ο Νέος (16ος αι.)
Όσιος της εκκλησίας, που γεννήθηκε στο Ρίχοβο του Παλαιοκάτουνου Ευρυτανίας ή στο Μερίχοβο (σημερινή Αγία Τριάδα Νομού Καρδίτσας) και για το λόγο αυτό είναι γνωστός και ως «Άγιος Δαμιανός εκ Μεριχόβου». Τα πρώτα χρόνια του μοναχικού του βίου τα πέρασε στη μονή Φιλοθέου στο Άγιον Όρος. Στη συνέχεια, περιόδευσε τα ορεινά μέρη της Θεσσαλίας κηρύσσοντας το Θείο λόγο. Μεταξύ των περιοχών αυτών ήταν τα Άγραφα και ιδιαίτερα η περιοχή της Καρύτσας, όπου διέμεινε σε μία σπηλιά που βρίσκεται πάνω από τη μονή της Πελεκητής. Η μεγάλη προσφορά του στο μοναστήρι αυτό τον καθιέρωσε στη συνείδηση των πιστών ως νέο κτήτορά του. Η επόμενη φάση της ζωής του συνδέθηκε με την Ανατολή της Αγιάς (Σελίτσιανη), όπου το 1550 ίδρυσε τη μονή Προδρόμου. Εκεί συνέχισε τον ασκητικό του βίο διαμένοντας σε μία σπηλιά έξω από το μοναστήρι. Το 1568 συνελήφθη από τους Τούρκους και μαρτύρησε στη Λάρισα.
Δανιήλ (γ΄ τέταρτο 17ου αι.)
Δαπόντε Καισάριος (1714-1784)