Αγαμέμνων
  Αγαμήδης
Μυθικός αρχιτέκτονας, που καταγόταν από τη Λειβαδιά της Βοιωτίας. Σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές, ήταν αδελφός ή απόγονος του Τροφώνιου, αν και οι παραδόσεις τον αναφέρουν ως γιο θεών ή του βασιλιά του Ορχομενού, Εργίνου, ενώ ο Τροφώνιος φέρεται ως γιος του Απόλλωνα. Οι δύο μαζί θεωρείται ότι έκτισαν ναούς, μέγαρα και θησαυρούς, όπως το ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, το ναό του Ποσειδώνα Ιππίου στη Μαντινεία, το θάλαμο της Αλκμήνης στη Θήβα (Παυσ. 9.11.1), τους θησαυρούς του Υριέα στη Βοιωτία (Παυσ. 9.37.5) και του Αυγεία στην Ήλιδα. Παρά τη μεγάλη φήμη που είχαν και οι δύο ως γνωστοί και ικανοί αρχιτέκτονες, ο Αγαμήδης δολοφονήθηκε από τον Τροφώνιο λόγω της υπέρμετρης δόξας και του πλούτου που είχε αποκτήσει. Ο Τροφώνιος μετά το φόνο αυτό δραπέτευσε σε μια υπόγεια σπηλιά στη Λειβαδιά, όπου πέθανε.
Αγέας
Αγία Ειρήνη Κέας