Αγαμέμνων
Αγαμήδης
Απόλλων Μαλεάτης
Απόστολος Παύλος
Αρβανιτόπουλος, Απόστολος (1874-1942)
  Άρης
Ένας από τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, ο κύριος θεός του πολέμου, γιος του Δία και της Ήρας και αδελφός της Έριδας. Εμφανιζόταν πάντα ως σκληρός και ωμός, άστατος, μαχητικός, αλλά χωρίς μέτρο και φρόνηση, αντίθετα από την αδελφή του, Αθηνά, η οποία πάντα τον κέρδιζε στις μάχες. Συνήθως συνοδευόταν από τους δύο γιους του, το Δείμο και το Φόβο, που απέκτησε από την Αφροδίτη, όταν εκείνη ήταν σύζυγος του Ηφαίστου. Σύμφωνα με το μύθο, ο Άρης γεννήθηκε στη Θράκη και είναι πιθανό ότι από εκεί προερχόταν και η λατρεία του. Κατοικούσε μαζί με βαρβαρικούς λαούς, όπως οι Θράκες ή οι Σκύθες, και λατρευόταν κυρίως από αυτούς. Το κυριότερο ιερό του βρισκόταν στη Θήβα, ωστόσο, δεν λατρευόταν σε πολλούς τόπους και δεν ήταν προστάτης καμμίας πόλης. Στην Αθήνα, υπήρχε ναός του κοντά στον Άρειο Πάγο, το βράχο όπου πρώτος ο ίδιος δικάστηκε για φόνο που είχε διαπράξει. Στην αρχαία ελληνική τέχνη απεικονιζόταν ως ωραίος, επιβλητικός και μεγαλόσωμος άνδρας, και στις διηγήσεις των αρχαίων συγγραφέων γινόταν αναφορά στην πολύ δυνατή φωνή του. Σύμβολά του ήταν το δόρυ και οι δάδες.
Αριάδνη
Αριστοτέλης