Αγαμέμνων
Αγαμήδης
Αγέας
Αγία Ειρήνη Κέας
Αγία Παρασκευή
Άγιος Δημήτριος
Άγιος Θεωνάς
Αγλαοφών ο νεότερος (β΄ μισό 5ου αι. π.Χ.).
Αγοράκριτος (β΄ μισό 5ου αι. π.Χ.)
Άδης
Αδριανός
Αδριανός, Πόπλιος Αίλιος (Hadrianus, Publius Aelius, 76-138 μ.Χ.)
αέτωμα
Αθανασάκης Αλέξης
Αθανάσιος ο Μετεωρίτης (1303-1382)
Αθάνατοι
Αθηνά
Αθλοθέτες
Αιακός
Αιανός
  Αισχύλος
Ο αρχαιότερος από τους τρεις κορυφαίους Έλληνες τραγικούς ποιητές (Σοφοκλής, Ευριπίδης), γιός του ευπατρίδη Ευφορίονα. Γεννήθηκε το 525 π.Χ. στην Ελευσίνα ή στην Παλλήνη. Πολέμησε κατά τους μηδικούς πολέμους και διακρίθηκε στη μάχη του Μαραθώνα, όπου και τραυματίστηκε. Το 480 π.Χ., όταν οι Πέρσες εισέβαλαν στην Ελλάδα, υπηρέτησε και πάλι την πατρίδα πολεμώντας στο Αρτεμίσιο, το βόρειο ακρωτήριο της Εύβοιας. Πιθανότατα πολέμησε και στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ίσως και στις Πλαταιές.

Η πρώτη του συμμετοχή σε δραματικούς αγώνες έγινε τον 5ο αι. π.Χ., ενώ την πρώτη του νίκη πέτυχε το 484 π.Χ. Έπειτα ακολούθησαν άλλες δώδεκα νίκες. Το 472 π.Χ. παρουσίασε τους «Πέρσες?, έργο στο οποίο υμνείται η Αθήνα και αιτιολογείται η περσική «ύβρις?. Στο διάστημα 472 ως 468 π.Χ. επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Σικελία, όπου πρωτοανέβασε τις «Αιτναίες? και τους «Πέρσες?. Νίκησε ξανά το 467 π.Χ. με την τριλογία «Οιδίπους?, από την οποία σώζεται μόνο η «Επτά επί Θήβας?. Μετά την παρουσίαση της τριλογίας της Ορέστειας (Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες) επέστρεψε στη Σικελία, όπου και πέθανε το 456/455 π.Χ. σε ηλικία 69 ετών. Εκεί του αποδόθηκαν τιμές ήρωα, με δημόσια ταφή, θυσίες και παραστάσεις κοντά στο μνήμα του, το οποίο έγινε τόπος προσκυνήματος.

Σήμερα σώζονται 80 περίπου τίτλοι έργων του Αισχύλου. Ένας κατάλογος στα χειρόγραφά του περιέχει εβδομήντα τρεις τίτλους έργων, αλλά ίσως είναι ατελής, καθώς το λεξικό της Σούδας αναφέρει ενενήντα τίτλους έργων, από τα οποία ακέραια σώζονται σήμερα μόνο επτά: Οι «Πέρσες?, οι «Επτά επί Θήβας?, οι «Ικέτιδες?, η τριλογία «Ορέστεια? (Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες) και ο «Προμηθεύς Δεσμώτης?. Η επιρροή του Αισχύλου στο θέατρο συνεχίζεται, διαμέσου των αιώνων, ως τις μέρες μας.
Αλεξάνδρεια
Αλέξανδρος Γ΄ ο Μέγας (356-323 π.Χ.)
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Αλέξιος Στρατηγόπουλος
Αλίφηρος
Αλκαμένης (β΄ μισό 5ου αι. π.Χ.)
Αλκιβιάδης
Αλκμεωνίδες ή Αλκμαιωνίδες
Αλφειός
Αμαζόνες
Αμάλθεια
Αμπατζής Νικόλαος
Αμφιάραος
Αμφικτυονία
Ανδρίσκος
Ανδρόνικος Μανώλης
Αντήνωρ (β΄ μισό 6ου αι. π.Χ.)
Αντίνοος (110-130 μ.Χ.)
Αντιόπη
Αντίοχος Δ΄ ο Επιφανής
Αντωνίνος ο Ευσεβής
Αντώνιος
Αντώνιος ιερεύς και Νικόλαος
Αντώνιος (Καντακουζηνός, 14ος-15ος αι.)
Απελλής
Απόλλων
Απόλλων Μαλεάτης
Απόστολος Παύλος
Αρβανιτόπουλος, Απόστολος (1874-1942)
Άρης
Αριάδνη
Αριστοτέλης
Αριστοφάνης
Αρίων
Άρτεμις
Αρχέλαος
Αρχίλοχος
Ασκληπιός
Αταλάντη
Ατρέας
Αφαία
Αφροδίτη
Αχιλλέας
Αψαράδες, Νεκτάριος και Θεοφάνης (16ος αι.)