Αγαμέμνων
Αγαμήδης
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Αλέξιος Στρατηγόπουλος
Αλίφηρος
  Αλκαμένης (β΄ μισό 5ου αι. π.Χ.)
Διάσημος γλύπτης και χαλκοπλάστης. Καταγόταν πιθανότατα από την Αθήνα ή από τη Λήμνο και ήταν από τους πιο άμεσους μαθητές και συνεργάτες του Φειδία. Εργάσθηκε στην Αθήνα και κατασκεύασε αγάλματα μαρμάρινα, χάλκινα και χρυσελεφάντινα. Δικό του έργο ήταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διονύσου στο ιερό του θεού κάτω από την Ακρόπολη, ο Προπύλαιος Ερμής, που ακολουθούσε το πρότυπο των ερμαϊκών στηλών, ένα άγαλμα του Άρη, του οποίου θεωρείται αντίγραφο ο «Άρης Borghese» στο Λούβρο, και τα αγάλματα της Αθηνάς και του Ηφαίστου στο ναό του τελευταίου στην Αρχαία Αγορά. Το πιο σπουδαίο και περίφημο έργο του, όμως, ήταν η «Αφροδίτη εν Κήποις», που πιθανότατα βρισκόταν μέσα στο ναό της θεάς κοντά στο Ολυμπιείο της Αθήνας, ενώ το μοναδικό πρωτότυπο έργο του, που σώζεται ολόκληρο και βρίσκεται στο Μουσείο Ακροπόλεως, είναι το σύμπλεγμα Πρόκνης και Ίτυος, που είδε ο Παυσανίας στα Προπύλαια και αναφέρει ότι ήταν ανάθημα του ίδιου του δημιουργού του (1.24.3). Είναι πιθανό ότι ο Αλκαμένης εργάσθηκε, μαζί με τον Αγοράκριτο, συμμαθητή του στο εργαστήριο του Φειδία, στη γλυπτική διακόσμηση του Παρθενώνα, την ευθύνη για την οποία είχε ο δάσκαλός τους.
Αλκιβιάδης
Αλκμεωνίδες ή Αλκμαιωνίδες