Αγαμέμνων
Αγαμήδης
Άρτεμις
Αρχέλαος
Αρχίλοχος
  Ασκληπιός
Σημαντικός θεός των αρχαίων Ελλήνων, θεραπευτής ο ίδιος και προστάτης της ιατρικής και της υγείας. Για τη γέννηση και την ανατροφή του υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του μύθου. Σύμφωνα με την επικρατέστερη, ήταν γιος του Απόλλωνα και της Κορωνίδας, κόρης του βασιλιά της Θεσσαλίας Φλεγύα. Η Κορωνίδα πριν από τον τοκετό πρόδωσε τον Απόλλωνα και τότε εκείνος διέταξε τη θανάτωσή της, πήρε το βρέφος που κυοφορούσε, το μετέφερε στο Πήλιο και ανέθεσε την ανατροφή του στον Κένταυρο Χείρωνα ή στο θεραπευτή θεό των Μαγνήτων Χείρωνα. Έτσι ο Ασκληπιός διδάχθηκε την κυνηγετική τέχνη και την ιατρική. Με τη σύζυγό του Ηπιόνη απέκτησε πολλά παιδιά: τον Ποδαλείριο και το Μαχάονα, μαθητές του και επίσης σπουδαίους γιατρούς, τον Τελεσφόρο, τον Αλεξίνορα, τον Ιανίσκο, την Υγεία, την Αίγλη, την Ιασώ, την Ακεσώ και την Πανάκεια. Κατακεραυνώθηκε από το Δία, μετά από διαμαρτυρίες του Πλούτωνα ότι είχε ερημώσει το βασίλειό του, επειδή θεράπευε τους ανθρώπους και μπορούσε να επαναφέρει στη ζωή τους νεκρούς. Η λατρεία του Ασκληπιού ήταν πολύ διαδεδομένη σε όλη την Ελλάδα. Τα ιερά του ονομάζονταν Ασκληπιεία και συνήθως ιδρύονταν σε χώρους ευχάριστους και ήρεμους, γεγονός που συνέβαλλε στη θεραπεία των ασθενών. Το σημαντικότερο και πιο φημισμένο βρισκόταν στην Επίδαυρο, ενώ άλλα ονομαστά Ασκληπιεία βρίσκονταν στην Τρίκκη (Τρίκαλα), στη Λεβήνα της Κρήτης, στην Κω και στην Αθήνα. Σύμβολα του Ασκληπιού ήταν το φίδι, το ραβδί των οδοιπόρων, και ένα κύπελλο γεμάτο με φάρμακο.
Αταλάντη
Ατρέας