Αγαμέμνων
Αγαμήδης
Αγία Παρασκευή
Άγιος Δημήτριος
Άγιος Θεωνάς
  Αγλαοφών ο νεότερος (β΄ μισό 5ου αι. π.Χ.).
Από τους σημαντικότερους ζωγράφους της κλασικής εποχής. Καταγόταν από τη Θάσο και ήταν γόνος οικογενείας με παράδοση στην τέχνη της ζωγραφικής. Παππούς του ήταν ο ζωγράφος Αγλαοφών ο πρεσβύτερος, πατέρας του ο Αριστοφών και θείος του ο Πολύγνωτος, από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της κλασικής εποχής, την καλλιτεχνική τεχνοτροπία του οποίου υιοθέτησε και ανέπτυξε. Οι πληροφορίες που αναφέρονται στις αρχαίες πηγές για τον Αγλαοφώντα είναι ελάχιστες και κανένα έργο του δεν έχει σωθεί. Τα μόνα έργα του, που είναι γνωστά από αναφορές των αρχαίων συγγραφέων, είναι δύο συνθέσεις του, που κοσμούσαν την Πινακοθήκη στα Προπύλαια της Ακρόπολης και απεικόνιζαν σκηνές από τη ζωή του Αλκιβιάδη και τη νίκη του σε ιππικούς αγώνες στη Νεμέα.
Αγοράκριτος (β΄ μισό 5ου αι. π.Χ.)
Άδης