Αγαμέμνων
Αγαμήδης
Αριάδνη
Αριστοτέλης
Αριστοφάνης
  Αρίων
Σημαντικός αρχαίος μουσικός που έζησε στο διάστημα μεταξύ 7ου και 6ου αι. π.Χ. Γεννήθηκε στη Μήθυμνα της Λέσβου και έγινε διάσημος ως ο επινοητής του διθυράμβου ειδικά και του χορικού λυρισμού γενικότερα. Πέρασε αρκετά χρόνια στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου, και, αφού έλαβε μέρος σε μουσικούς αγώνες στη Σπάρτη και νίκησε, ταξίδεψε στις αποικίες της Κάτω Ιταλίας και Σικελίας. Εκεί γνώρισε μεγάλες τιμές και απέκτησε πολλά πλούτη.

Κατά την επιστροφή του από την Ιταλία, συνέβη το εξής περιστατικό που ανάγει τον Αρίωνα στο χώρο του μύθου. Οι ναύτες του πλοίου που τον μετέφερε, αποφάσισαν να τον πετάξουν στη θάλασσα μαζί με την κιθάρα του και να του κλέψουν τα χρήματα που είχε κερδίσει. Ο Αρίων άρχισε να παίζει και να τραγουδά, ενόσω βρισκόταν στη θάλασσα. Τότε ένα δελφίνι τον πήρε στην ράχη του και τον έσωσε από βέβαιο πνιγμό, μεταφέροντάς τον στο ακρωτήριο Ταίναρο. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Αρίων τραγούδησε για πρώτη φορά τον διθύραμβο, ύμνο ευχαριστήριο προς τον Απόλλωνα, θεό της μουσικής.

Ο Αρίων θεωρήθηκε από τους αρχαίους Έλληνες ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρωδούς του αρχαίου κόσμου. Στους μουσικούς αγώνες των Παναθηναίων, οι διαγωνιζόμενοι κιθαρωδοί τραγουδούσαν και άσματα του Αρίωνα, τιμώντας τον ως τον κορυφαίο από τους λυρικούς ποιητές.
Άρτεμις
Αρχέλαος