Αγαμέμνων
Αγαμήδης
Αμφικτυονία
Ανδρίσκος
Ανδρόνικος Μανώλης
  Αντήνωρ (β΄ μισό 6ου αι. π.Χ.)
Διάσημος Αθηναίος γλύπτης, γιος του ζωγράφου Ευμάρους. Από τα πιο γνωστά και σπουδαία έργα του ήταν οι χάλκινοι ανδριάντες των τυραννοκτόνων Αρμοδίου και Αριστογείτονος, την κατασκευή των οποίων του ανέθεσαν οι Αθηναίοι μετά το θάνατο του Ιππάρχου, το 510 π.Χ. Το έργο βρισκόταν στην Αγορά των Αθηνών, το αφαίρεσε, όμως, ο Ξέρξης, το 480 π.Χ., και το πήρε μαζί του στην Περσία μαζί με άλλα λάφυρα. Οι Αθηναίοι το αντικατέστησαν με αντίγραφό του, που κατασκεύασαν οι γλύπτες Κριτίος και Νησιώτης, αλλά μετά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου το πρωτότυπο επέστρεψε στην Αθήνα και, έτσι, στην εποχή του Παυσανία (2ος αι. μ.Χ.) υπήρχαν και τα δύο έργα στην Αγορά. Ο Αντήνωρ είχε κατασκευάσει και μία από τις πιο γνωστές κόρες, που είχαν αφιερωθεί στο ιερό της Αθηνάς στην Ακρόπολη, ενώ από τους μελετητές η τεχνοτροπία του αναγνωρίζεται και στα γλυπτά του ανατολικού αετώματος του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς.
Αντίνοος (110-130 μ.Χ.)
Αντιόπη